Școala altfel – în rețeaua de expoziții etnografice din județul Alba

Cele 37 de expoziții etnografice din județul Alba, coordonate de Consiliul Județean Alba și Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia au fost înscrise anul acesta în programul Școala altfel, fiind, timp de o săptămână, locul în care preșcolarii și școlarii din satele județului Alba vor desfășura activități educative dedicate patrimonului local și tradițiilor.

Sub genericul „Patrimoniul de acasă”, cei mici, ghidați de cadrele didactice și custozii expozițiior etnografice, au desfășurat mai multe activități prin care au descoperit costumul popular și monumentele istorice, valorificându-și, totodată, talentul, creativitatea și ingeniozitatea.

„Este o noua acțiune prin care Consiliul Județean Alba aduce tradițiile și istoria locală mai aproape de copii. Folosind materiale editate de Consiliul Județean în proiecte anterioare, cei mici vor învăța, într-un mod atractiv și distractiv, lucruri noi despre înaintașii lor și despre istoria locurilor în care trăesc.” – a declarat domnul Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba.

Activitățile interactive realizate în această săptămână și ghidajele tematice le permit copiilor să dobândească noi cunoștințe istorice și etnografice, ajutându-i să înțeleagă diversitatea costumului tradițional sau ce este un monument istoric.

Recomandari

Alte Articole