Percheziții la persoane bănuite de infracțiuni silvice

La data de 17 aprilie 2024, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș au efectuat două percheziții, ambele în comuna Gura Râului, județul Sibiu, în vederea documentării activității infracționale a doi bărbați, de 38 respectiv 48 de ani, care sunt bănuiți de săvârșirea infracțiunii de ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini, fără drept, de arbori, puieți sau lăstari, din fondul forestier național, indiferent de forma de proprietate, faptă prevăzută de art. 107 din Legea 46/2008 – Codul Silvic. 

Din cercetări a rezultat că, în luna iulie 2021, bărbatul de 38 de ani, la îndemnul celui de 48 de ani, care era administrator al societății comerciale pentru care lucra acesta, folosindu-se de un excavator, ar fi doborât, fără drept, 45 de arbori din fondul forestier național, aparținând municipiului Sebeș. 

Din cercetări a rezultat că materialul lemnos astfel exploatat ar fi avut un volum de 96 de metri cubi, iar prejudiciul a fost evaluat la 55.060 lei.    

La percheziții au fost ridicate documente contabile și medii informatice de stocare a datelor, în vederea continuării cercetărilor, iar cei doi bărbați au fost conduși la sediul poliției, pentru audieri și luarea măsurilor legale. 

Față de bărbatul de 38 de ani, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș, pentru dispunerea măsurilor legale. 

Față de bărbatul de 48 de ani, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sebeș a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile. 

Cercetările sunt continuate. 

Recomandari

Alte Articole