DNA ia cu asalt Inspectoratul de Politie al Judetului Alba! Alte 9 sedii de poliție percheziționate!

Surse judiciare informează, joi, pentru STIRIPESURSE că anchetatorii DNA au descins la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Alba și la alte structuri arondate acestuia în cadru unui mega dosar ce vizează fapte de luare și dare de mită, abuz în serviciu și fraude cu fonduri europene.

Sursele citate precizează că este vorba despre modalitate în care persoane din structurile Poliției Române ar fi  protejat mai multe firme ce aveau drept obiect de activitate procesarea masei lemnoase.

Mai precis, unii dintre funcționarii publici vizați de această mega-anchetă ar fi primit mită sau ar fi comis fapte de abuz în serviciu în pentru a nu își îndeplini sau îndeplini defectuos sarcinile de verificare prevenire și control a traficului de masă lemnoasă.

Sursele indică faptul că unii angajați din mediul MAI ar fi asigurat un palier de protecție pentru afacerile derulate presupus nelegal de către firmele vizate de anchetă.

În altă ordine de idei, anchetatorii DNA au descins și la alte 40 de locații, respectiv la sediile unora dintre firme și la locații private de unde colectează la momentul difuzării prezentei știri probe și documente necesare susținerii viitoarelor acuzații în personam din acest dosar.

Perchezițiile au fost aprobate de instanță iar sursele citate menționează că joi nu vor avea loc alte proceduri după finaleazarea acestora.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba Iulia efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate corupției și de fraudare a fondurilor europene, comise în cursul anilor 2021 și 2022.

În cursul zilei de 09 iunie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 50 de locații situate pe raza județului Alba, din care 10 sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Poliției Române, Direcției Generale Anticorupție, Direcției de Operațiuni Speciale și Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Recomandari

Alte Articole