Atentie femei! ,,Metoda Bandeleta” prin care unii medici ginecologi isi escrocheaza pacientele!

       Atentie femei! Iata cum va escrocheaza unii medici ginecologi. Doua paciente care s-au confruntat cu o astfel de situatie ne-au scris si ne-au rugat sa facem publica aceasta inselatorie.

Aproximativ 60 la suta dintre femei se confrunta cu inconteneta urinara de efort sau de stres (pierdere involuntara de urina). Boala se trateaza  printr-o interventie chirurgicala simpla, pe cale vaginala, fara operatie exterioara (cum procedeaza unii ginecologi), prin montarea la nivelul uretrei a unei bandelete (plase), vezi foto. Bandeleta costa aproximativ 1500-1600 de lei, se gaseste de vanzare la farmacii sau pe internet si este decontata de Casa de Sanatate. Profitand de faptul ca, majoritatea pacientelor nu stiu ca pot obtine gratis aceasta bandeleta, medicii ginecologi le-o ofera la preturi cuprinse intre 5.000 si 10.000 de lei!!!  Femeile ne-au spus ca au fost operate la un spital de stat, fiind taiate pe burta, si au platit doctorului 10.000 de lei (fara chitanta)! Si, pentru ca nu s-au simtit bine, iar problemele de sanatate au continuat, s-au dus la consultatie la un alt medic ginecolog, cunoscut pentru seriozitatea si competenta sa profesionala. Aici au aflat cu stupoare ca li s-au montat  bandelete de 1500 de lei, pe care le primesc gratuit de la Casa de Sanatate si ca interventia chirurgicala trebuia facuta pe cale vaginala, nu prin taiere cu bisturiul.

      Pacientele trag un semnal de alarma si avertizeaza femeile sa se documenteze foarte bine inainte de a recurge la astfel de operatii. Pentru situatii neplacute le recomanda sa sesizeze Comisia de Malpraxis de la DSP Alba, la telefon 0258 835 243  sau pe email sanatate_publica@dspalba.ro

Recomandari

Alte Articole