La Roșia Montană, cei 33 de mineri care au stat 5 zile blocați în mină reintră în subteran

Cei 33 de mineri care și-au riscat sănătatea stând blocați în subteran cinci zile vor protesta pașnic, reintrând azi în subteran timp de câteva ore. Gestul lor vine în sprijinul locurilor de muncă și arată că susținătorii mineritului manifestă pașnic, spre deosebire de ONG-urile anti-minerit care au recurs la violență.

Condamnăm acțiunile anti-sociale și anti-românești ale ONG-urilor protestatare împotriva locurilor de muncă în minerit. Cerem acestor ONG-uri să înceteze cu provocările și violența! Este inadmisibil ca un cetățean al statului român, care este și demnitar, sa fie atacat cu pietre de protestatari. Condamnăm atitudinea protestatarilor care instigă la violență în protestele anti-Roșia Montană!

Vrem să tragem un semnal de alarmă asupra acestor ONG-uri care ne învrăjbesc pe unii împotriva altora la noi acasă. De exemplu, ce caută ONG-urile acestea să fabrice proteste la Câmpeni? De unde au bani să plătească autocare, protestatari și materiale de propagandă anti-minerit și anti-locuri de muncă?

Dorim să înțeleagă toată țara că în Munții Apuseni moții susțin mineritul. Vom lupta pentru dreptul nostru la locuri de muncă și la o viață decentă, la noi acasă, din minerit. Cerem românilor SOLIDARITATE cu soarta noastră! Avem nevoie de locuri de muncă, avem nevoie de dezvoltarea zonei, avem nevoie de pace și liniște.

Doamne-ajută!

Cristian Albu,
Președinte Sindicatul Viitorul Mineritului

Recomandari

Alte Articole