Vegetatie forestiera: Retrocedari cu scandal la Repedea

Sedinta de astazi, 24 august, a comisiei judetene de aplicare a legilor fondului funciar din Maramures nu a fost una care sa duca lipsa de incidente. La un moment dat al sedintei a fost adusa in discutie comuna Repedea, care trebuia, printr-un ordin dat de prefect, sa isi puna in ordine dosarele legate de fond funciar. Numai ca au inceput problemele de la niste declaratii pe care Sandu Pocol le-ar fi facut la un moment. Cel putin asta sustine secretarul Primariei Repedea, Popovici Pavel.

“Dumneavoastra, la sedinta ocolului silvic Ruscova, ati afirmat ca Repedea trebuie sa isi termine dosarele si terenul care ramane disponibil de la comisia locala Repedea sa fie dat la comisia judeteana de fond funciar. Pentru ca sa se poata puna in posesie celelalte localitati. Ori ce s-a intamplat. Celelalte localitati s-au pus in posesie pe Repedea si repedenii au ramas fara teren. In momentul de fata mai exista un numar de 70 de dosare de fond funciar nesolutionate pe motiv ca de la Ocolul Silvic Ruscova nu pot primi amplasamentele si de aceea se spune ca suprapunem terenurile. Pentru ca eu nu stiu ce am pe Repedea”. ”, a declarat Popovici Pavel.

Prefectul Sandu Pocol s-a aparat si a tinut sa aduca lamuriri: “Eu atat imi amintesc. Ca l-am intrebat pe primarul din Repedea daca suprafata de padure existenta acum este suficienta pentru rezolvarea problemelor legate de cetatenii din Repedea. Si el o zis ca da. Astia de la Ocolul Silvic Ruscova nu semneaza o hartie. Nu stiu de ce mai stau acolo! Aia nu semneaza nimic. Ceva trebuie facut pana la urma!”.

Dupa alte si alte discutii, pana la urma s-a convenit ca in cursul saptamnii viitoare oficialii Prefecturii Maramures sa faca o deplasare pana la Repedea pentru a incerca cumva sa rezolve aceasta situatie.

Recomandari

Alte Articole