Si-a confectionat singur o arma!

Un bărbat din comuna Valea Lungă a fost reținut de polițiști, pentru  nerespectarea regimului armelor și munițiilor. La locuința sa a fost găsită o armă artizanală și muniție letală.  

La data de 16 februarie 2023, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, împreună cu polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj au efectuat, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, două percheziții, pe raza localităților Lunca și Cenade, la imobilele ce aparțin unui bărbat de 33 de ani, din comuna Valea Lungă, bănuit de nerespectarea regimului armelor și munițiilor. 

În urma perchezițiilor, a  fost identificată o armă confecționată artizanal precum și 4 cartușe cu alice și 2 cu proiectil unic, muniție pentru arme letale, cu țeavă lisă. 

Față de bărbatul, care nu este deținător legal de armă și care ar fi confecționat arma, polițiștii au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 17 februarie, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale. 

Perchezițiile au fost efectuate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba. 

Recomandari

Alte Articole