Șezătoare tradițională, organizată în orașul Ocna Mureș

 

Vineri, 18 octombrie 2019, începând cu ora 15.00, la Casa de Cultură „Ion Sângerean” din orașul Ocna Mureș, Primăria și Consiliul local Ocna Mureș, Asociația culturală „Tradiții Ocnamureșene” și Casa de Cultură „Ion Sângerean”, în parteneriat cu Așezământul social „Sfântul Ciprian” din Ocna Mureș, au organizat o frumoasă șezătoare tradițională. La eveniment au participat toți beneficiarii ocrotiți în cadrul așezământului, dar și numeroși copii din grupa mică de dansuri a Casei de Cultură din localitate.

Debutul evenimentului a fost marcat de o frumoasă prezentare a celor mai experimentați în arta cusutului, care, prin cuvintele și creațiile lor, nu au dorit altceva decât să îi convingă pe cei tineri de faptul că tradiția strămoșească trebuie să dăinuie și pe mai departe. Un moment aparte l-a constituit prezența tânărului Ștefan Suciu, în vârstă de 9 ani, interpret de muzică populară din comuna Mihai Viteazu (jud. Cluj), care i-a încântat pe cei prezenți cu glasul și melodiile sale.

La finalul activității, copiii din grupa mică de dansuri a Casei de Cultură – tineri printre care se află și copiii ocrotiți în cadrul Așezământului social „Sfântul Mucenic Ciprian” – i-au emoționat pe toți cei prezenți prin modul în care au reușit să învețe primii pași de dans. Cu acest prilej, se cuvin alese mulțumiri doamnei Liana Stoica, îndrumătorul „neobosit” al tinerilor, precum și tuturor acelora care s-au implicat direct în această activitate: coordonatorilor, cadrelor didactice, copiilor și părinților.

Coordonator așezământ Ciprian Orga

Recomandari

Alte Articole