Kit de verificare a curățeniei și dezinfecției, folosit la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia

 

Un kit de verificare a curățeniei și dezinfecției, pe bază de martori incolori, este folosit de trei luni la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia pentru responsabilizarea personalului care se ocupă de această activitate și deopotrivă pentru limitarea infecțiilor asociate asistenței medicale.

Kitul ”Clinell UV Powder” constă într-un set de instrumente, care conține o lanternă cu lumină ultravioletă și doi martori incolori, un tub de gel și unul cu pudră. Verificarea se face prin aplicarea acestor martori incolori, sub formă de gel sau pudră, vizibili doar la lumina ultravioletă a lanternei. Aceștia dispar după efectuarea unei curățenii corecte. Cu ajutorul acestui sistem se face o verificare suplimentară a modului în care a fost efectuată curățenia. Kitul a fost achiziționat la inițiativa directorului de îngrijiri medicale, as. med. lic. Maria Onețiu, si este folosit împreună cu Serviciului de prevenire a infecțiilor asociate asistenței medicale.

”Kitul este o bună metodă de monitorizare a modului de efectuare a curățeniei și dezinfecției, de prevenire a circulației germenilor și implicit  de prevenire a infecțiilor asociate asistenței medicale. În cazul în care se constată că personalul auxiliar nu a  efectuat corect curățenia și dezinfecția conform procedurilor interne, sunt luate măsuri imediate, de la supravegherea modului de efectuare a curățeniei și dezinfecției,  la reinstruirea personalului, până la aplicarea de sancțiuni disciplinare”, a spus Maria Onețiu.

Siguranța pacientului, prin prevenirea și limitarea infecțiilor asociate asistenței medicale, reprezintă o prioritate pentru conducerea Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

 

Recomandari

Alte Articole