Incredibil ce-a putut face un politist din Sebes! Iata cum putem fi abuzati si noi!

 

           Incredibil la ce se preteaza unii politisti, mizand pe faptul ca cetatenii nu cunosc legea sau evita sa-i dea in judecata! Iata un caz concret. In urma cu doi ani, un localnic din Sebes a reclamat la 112, de mai multe ori, galagia, muzica si scandalurile care se auzeau noaptea tarziu in cartierul romilor. Politistii au intervenit si i-au linistit pe petrecareti, dar deranjati probabil, de apelurile ce se repetau, unul dintre acestia, Ag. Sef Boca Adrian a facut un abuz grav, asa cum precizeaza Tribunalul Alba. In data de 14.07.2022, la miezul noptii, cand localnicul a semnalat din nou, la 112, galagia din cartier, asa cum se precizeaza in Hotararea Civila nr. 237/2024 a Tribunalului Alba,(vezi foto) care este definitiva: ,,nu s-a efectuat nicio verificare si s-a trecut direct la sanctionarea petentului apelant.” Adica, politistul Boca Adrian  l-a amendat pe reclamat, fara sa faca verificarile de rigoare. Probabil ca a incercat astfel sa-l pedepseasca, ca sa nu mai sune pe viitor! Noroc ca reclamatul s-a adresat instantei de judecata care a constatat marsavia.

        Grav este faptul ca reclamantul a sesizat si Biroul Control Intern din cadrul IPJ Alba, cu abuzurile politstului Boca Adrian, dar politistii de la Biroul Control Intern l-au declarat nevinovat. Adica nu au vrut sa vada ceea ce era evident, asa cum precizeaza Tribunalul Alba: ,,Deosebit de relevant este urmatorul aspect care denota fara putinta de tagada netemeinicia procesului verbal de contraventie: in actul sanctionator se face mentiunea ca a fost incheiat la data de 14.07.2022 ora 23,30 in vreme ce in fisa intocmita se arata ca interventia s-a finalizat la data de 14.07.2022 ora 23,45 – fila 6,55. Ansamblu probator expus mai sus denota faptul ca, in realitate, nu s-a efectuat nicio verificare si s-a trecut direct la sanctionarea petentului apelant.” Vorba aia romaneasca: ,,corb la cob nu-si scote ochii!”

          Cea ce este deosebit de grav si periculos, este ca aceasta practica sfidatoare, aceste abuzuri crase ale politistilor, s-au inmultit. Mai multi oameni din Sebes (si nu numai), care au reclamat situatii asemanatoare, au fost amendati abuziv de catre politistii corupti, care incearca astfel sa-i sperie si sa-i determine sa nu mai sune la 112. Din pacate, majoritatea reclamantilor prefera sa plateasca amenda, ca sa nu-si mai piarda timpul prin instante, sa plateasca avocat, taxa de timbru etc., chiar daca abuzul este evident!  Se pare ca, unii dintre acesti politisti, care fac de ras Politia Romana, mizeaza tocmai pe aceste aspecte.

          Solicitam inca o data sefilor IPJ Alba, ( https://alba.transilvania-tv.ro/cerem-excluderea-din-politia-sebes-a-ag-sef-boca-adrian-pentru-abuz-in-serviciu-astfel-de-oameni-nu-au-ce-cauta-in-politie/) sa ia masuri imediate impotriva politistului Boca Adrian care a recurs la astfel de abuzuri si din cauza caruia, acum, IPJ Alba trebuie sa plateasca amenda abuziva, cheltuielile de judecata si onorariul avocatului. Astfel de angajati nu fac cinste Politiei Romane!

Recomandari

Alte Articole