Vinerea: Urmărire cu focuri de armă, pentru oprirea unui autoturism de teren în trafic

În data de 09.11.2013, ora 21.05, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Alba, acţionând pe DJ 704 A, în afara localităţii Vinerea, au efectuat semnal regulamentar de oprire al unui autoturism de teren, însă şoferul a ignorat acest semnal şi şi-a continuat deplasarea.
Poliţiştii au plecat în urmărirea autovehiculului, folosind semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei poliţiei. Întrucât conducătorul auto nu a oprit autoturismul nici în momentul în care a fost somat prin sistemul de amplificare sonoră a autospecialei, unul dintre poliţişti a executat cu pistolul din dotare patru focuri de avertisment în plan vertical şi alte două la anvelopele din spate ale autoturismului urmărit.
După aproximativ 2 km, autoturismului a fost blocat pe un drum forestier dintr-o zonă împădurită, în apropierea localităţii Vinerea, ocazie cu care poliţiştii au procedat imediat la identificarea conducătorului auto, stabilind că se numeşte Radu G., de 27 de ani, din oraşul Cugir. În urma primelor verificări efectuate poliţiştii au mai stabilit că în autoturism se mai aflau, în calitate de pasageri alte cinci persoane, care au fost conduse la sediul poliţiei oraş Cugir, pentru continuarea cercetărilor.
Din primele cercetări efectuate poliţiştii au stabilit faptul că Radu G. a refuzat să oprească autovehiculul întrucât autorizaţia de circulaţie provizorie a autotursmului era expirată din anul 2010. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, faptă pevăzută şi pedepsită de art. 85, alin. 1 din O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Recomandari

Alte Articole