Un polițist din Alba a refuzat mita

Ieri, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba, au prins în flagrant o persoană care a încercat să mituiască un poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, cu suma de 50 de euro. În fapt, în data de 17.03.2014, ora 10.30, un poliţist al Postului de poliţie Cut, aflându-se în timpul serviciului de supraveghere şi control al traficului rutier pe raza comunei Cut, a oprit un autoturism condus de F.C., de 40 de ani, din comuna Jina, judeţul Sibiu.
În urma verificărilor efectuate, poliţistul a constatat faptul că asigurarea pentru răspundere civilă a autovehiculului era expirată, contravenţie sancţionată de lege cu amendă şi măsura complementară a reţinerii certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare.
În momentul în care conducătorul auto a fost informat în legătură cu faptul că va fi sancţionat, i-a propus polițistului să îi ofere o sumă de bani pentru a nu-şi îndeplini obligaţiile de serviciu.
Agentul de poliţie s-a desistat de propunerea făcută de către F.C. şi a informat de îndată structurile specializate care au realizat prinderea în flagrant, în timp ce conducătorul auto îi oferea polițistului suma de 50 de euro.
Împotriva lui F.C. a fost întocmit dosar penal, înregistrat la Tribunalul de pe lângă Tribunalul Alba, pentru săvârşirea infracțiunii de dare de mită, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 290 alin 1 Cod Penal.

Recomandari

Alte Articole