Silva Logistic Services. Zimbri in padurile din Romania.

Sursa foto: RadioVacanta.ro

Cei ce sunt pasionati de domeniul faunei, vor descoperi la rezervatia naturala de zimbri din judetul Neamt un loc impresionant, in care cel mai greu animal european de uscat isi duce existenta intr-un cadru natural ideal si ii asteapta pe curiosi sa il cunoasca. Este vorba despre zimbru, un animal ce poate cantari pana la 920 de kg si are dimensiuni impresionante, de pana la 3 metri lungime si 1.9 metri inaltime.

Fiind o specie in pericol, zimbrul este un animal foarte atractiv atat pentru copii cat si pentru adulti. Din fericire, in Romania poate sa fie gasit in 4 rezervatii naturale, cea din Neamt fiind cea care le ofera cea mai mare libertate animalelor.

Istoricul rezervatiei naturale “Dragos Voda”

Istoria rezervatiei incepe in 1968, odata cu popularea locului cu 3 zimbri adusi din Polonia: Rarau, Roxana si Raluca. Din 1974, populatia se inmulteste cu 2 pui iar din 1977 mai vin 5 locatari din fostul URSS.

Astazi, rezervatia numara 28 de zimbri, insa doar 7 pot fi vazuti de turisti, ceilalti bucurandu-se de un cadru natural de 180 de hectare inainte de a fi pusi in libertate.

Rezervatia destinata turistilor are si ea o suprafata generoasa, de 12 hectare si ofera o serie de posibilitati turistice:

  • 4 iazuri foarte frumoase. O parte dintre acestea sunt destinate inclusiv pescuitului;
  • O gradina zoologica. Turistii pot vedea si cerbi, caprioare, porci mistreti, ursi sau diverse pasari colorate.
  • Un cadru natural relaxant. Daca vrei sa te relaxezi, acest loc poate sa fie unul dintre cele mai bune pentru asta.

Ce se mai poate vedea in apropierea rezervatiei de zimbri din judetul Neamt?

Parcul Natural Vanatori Neamt, in cadrul caruia se afla si rezervatia, se invecineaza cu o serie de alte obiective ce nu trebuie sa fie ratate. Printre acestea se numara Manastirea Agapia, pictata in 1858 de catre Nicolae Grigorescu, statuia Saftei Brancoveanu realizata de Ion Jalea, care se afla in curtea manastirii Varatec sau Cetatea Neamtului, una dintre cele mai importante piedici in calea invaziei otomane, ungare sau polone.

Daca ajungi in zona, frumusetea naturala, dar si semnificatia religioasa, culturala si istorica te pot impresiona si convinge ca vizita este una care merita. Poti gasi o varietate mare de unitati turistice, cum ar fi cele de pe: http://bit.ly/2CQK0wl si iti poti planifica o vacanta completa, cu istorie, spiritualitate si frumuseti naturale deosebite.

Unde mai pot fi vazuti zimbri in Romania?

Aceasta specie inrudita cu bizonul american poate sa fie admirata in patru rezervatii naturale din Romania: Bucsani, Dambovita, Valea zimbrilor din Vama Buzaului, Hateg si evident, Dragos Voda. Din fericire, numarul exemplarelor este din ce in ce mai mare, insa situatia lor a fost destul de neplacuta incepand cu secolul XI, atunci cand au inceput sa dispara din Europa de Vest, ajungand in 1927 sa numere doar 50 de exemplare in intreaga lume, toate in gradini zoologice. Din 1951 insa, au fost reintrodusi in salbaticie iar Romania este una dintre tarile in care se incearca repopularea padurilor cu aceasta specie. (Continuare aici)

Recomandari

Alte Articole