Silva Logistic Services. Valea Oltului, Ocnele Mari, Baile Govora, Calimanesti, Caciulata, Olanesti, manastirile Cozia, Frasinei si Turnu.

Comparativ cu Valea Prahovei, Valea Oltului are un aer mai pur, neatins. Te va uimi cu frumusetea peisajului, cu varfurile sale falnice, cu cascadele navalnice si cu apele binefacatoare. In plus, se remarca prin multitudinea bisericilor istorice. Printre obiectivele turistice se numara salina de la Ocnele Mari, renumita pentru tratarea afectiunilor respiratorii, statiunea balneoclimaterica Baile Govora. Statiunile balneoclimaterice Calimanesti, Caciulata si Baile Olanesti sunt renumite pentru efectele binefăcătoare ale apelor ce izvorăsc din munte si cunoscute inca de pe vremea romanilor.

Salina de la Ocnele Mari, renumita pentru tratarea afectiunilor respiratorii, statiunea balneoclimaterica Baile Govora, cu complexurile balneologice moderne utilitate cu facilitati pentru bai cu ape minerale iodurate si sulfuroase, aplicatii cu namol cald, pneumoterapii, electroterapii, kinetoterapii, tratamente cu produse apicole. Exista si un sanatoriu pentru boli reumatice si respiratorii pentru copii. Ramnicu Valcea, orasul in care s-a cantat pentru prima data, la 29 iulie 1848, imnul national al Romaniei „Desteapta-te, romane!”, centrul istoric al orasului Horezu, oras monahal, orientat catre activitati de artizanat specific romanesc, precum olaritul, tesaturile executate manual, pictura religioasa sunt orase ce trebuie vizitate. Statiunile balneoclimaterice Calimanesti, Caciulata si Baile Olanesti sunt renumite pentru efectele binefăcătoare ale apelor ce izvorăsc din munte si cunoscute inca de pe vremea romanilor. Statiunea Voineasa, cu un aer puternic ozonat, ofera o stare de liniste si deconectare de la aglomeratia marilor orase. Este, de asemnea, un loc tocmai potrivit pentru pescuit de pastravi in raurile Lotrului. Manastirile Cozia, Frasinei sau Turnu, cu schiturile sale rupestre, micuta bijuterie Cornet, retrasa manastire Stanisoara si schitul Ostrov, primul schit de calugarite de pe teritoriul Romaniei nu trebuie ratate. Cascada Lotrisor din Parcul National Cozia sau castrul romanilor Arutela, ce pazea in trecut cu strainicie cursul Oltului si hidrocentrala de la Turnu sunt doar cateva din atractiile turistice ale zonei. Valea Oltului reprezinta si un punct de plecare catre Sibiu, renumitul oras medieval cu o istorie de peste 900 de ani, catre barajul Vidra, catre statiunea de schi Vidra, Translapina sau catre pesterile Muierilor si Polovragialaturi de Cheile Oltetului. Gasiti multiple posibilitati de cazare in Calimanesti Caciulata la pensiuni si hoteluri. Va asteapta si piscine cu apa termala in Calimanesti Caciulata, printre care mentionam piscina interioara cu apa termala din incinta Hotelului Domnitei si piscina cu apa termala si apa sarata din incinta Hotelului Orizont Cozia. Va propunem doar locatii turistice atent selectate, care garanteaza atat rezervarea, cat si conditiile de cazare sau serviciile turistice prezentate. De asemenea, vei avea parte de cel mai mic tarif. Puteti vedea cele mai bune oferte cazare pensiuni Caciulata, cazare pensiuni Calimanesti si cele mai bune oferte de cazare si destinatii de pe Valea Oltului!

Recomandari

Alte Articole