Silva Logistic Services. Valea Arieșului, Albac, Vadu Moților, Sălciua, Valea Ierii, Bucium, Gârda, Belioara, Vidolm, Buru

Valea Arieșului trece prin inima Munților Apuseni, în județele Alba și Cluj, România. Este traseul de 164 de Km, străbătut de râul Arieș, cel mai mare afluent al râului Mureș, cursul de apă care își croiește drum printre păduri dese și stânci impresionante. Aici, natura este dominată de o frumusețe sălbatică, cu cascade spectaculoase, chei înguste și peșteri adânci.

În apropiere se află și Munții Trascău, cunoscuți pentru traseele spectaculoase de drumeții și munții Vlădeasa, cu pajiști alpine și flora și fauna bogate, dar și prin Masivul Bedeleu care păzește pe o porțiune valea. Localnicii sunt primitori și găzduiesc turiștii în pensiuni și case tradiționale.

Printre localitățile care însoțesc Valea Arieșului sunt: Albac, Vadu Moților, Sălciua, Valea Ierii, Bucium, Gârda, Belioara, Vidolm, Buru

Arieșul, un râu important din România, își are originea în zona lacului Mihoești, într-un punct de confluență între două brațe distincte, Arieșul Mare și Arieșul Mic.

Arieșul Mare își începe cursul în Munții Bihorului, aproape de izvorul Crișului Pietros. Pe parcursul său către lacul Mihoești, Arieșul Mare străbate o zonă montană deosebit de atrăgătoare pentru turiști, care include localități precum Scărișoara, Albac, Arieșeni, Vadul Moților. De-a lungul acestui traseu, râul este însoțit de Muntele Mare pe partea sa stângă și de Munții Bihorului pe partea sa dreaptă, creând un peisaj montan spectaculos.

Arieșul Mic își are izvorul, așa cum sugerează și numele, în Munții Bihorului, în apropierea Vârfului Găina. Diferit de râul său mai mare, Arieșul Mic își croiește drumul către Lacul Mihoești exclusiv prin teritoriul Munților Bihorului.

De la acest lac menționat, Lacul Mihoiești cei două se unesc, formând râul Arieș, marcând punctul de uniune între cele două brațe. Arieșul în sine este mărginit de Muntele Mare în partea stângă și de Munții Trascăului în partea dreaptă. Valea Arieșului cuprinde arealul străbătut de râul Arieș.

Recomandari

Alte Articole