Silva Logistic Services. Piatra Sfinxul Lainicilor, Padurea Chitu-Bratcu, Pasul Valcan, un colt de natura, un loc fascinant si enigmatic.

Unul dintre noile teritorii protejate ale Romaniei, Pacul National Defileul Jiului este o arie acoperita preponderent de paduri, in special de gorun, fag, carpen si frasin. La altitudine, acestea sunt inlocuite de pajistile si golurile alpine. Atingand inaltimea maxima in Pasul Vâlcan (1621 m), aceasta zona este un mediu propice pentru dezvoltarea a sute de exemplare de plante si animale, majoritatea protejate prin lege. De-a lungul potecilor turistice ale parcului poti vedea rasi, vidre, capre negre, specii rare de scorpioni, lilieci pe cale de disparitie; dintre pasari, se remarca acvila de munte, soimul calator, gaia rosie, mierla de apa. In majoritate virgine, padurile ascund puturi naturale, forme carstice si avene, cele mai multe fiind incluse in rezervatii naturale ca Piatra Sfinxul Lainicilor, Padurea Chitu-Bratcu.

Parcul natural si peisajele sale de poveste pot fi strabatute atat la picior, cat si cu ATV-urile. Din punctele de belvedere se deschid panorame unice asupra intregii vai, dar si asupra crestelor maiestuoase. Salbaticia culmilor care se inalta deasupra involburatului Jiu, bogatia si diversitatea florei si faunei, aerul curat si linistea altitudinilor fac din acest colt de natura un loc fascinant si enigmatic.

Recomandari

Alte Articole