Masuri speciale impotriva coronavirusului la Liceul de Arte Regina Maria din Alba Iulia!

 

        Inainte de a publica articolul ,,Teama si panica din cauza coronavirusului, la Liceul de Arte Regina Maria din Alba Iulia! Elevii reclama grave nereguli si ameninta ca nu mai vin la scoala!” (vezi aici), am incercat sa-l abordam si pe directorului Ioan Chiciudean, pentru a consemna si pozitia conducerii fata de suspiciunile si temerile elevilor. Cand a aflat insa ca, presa e la poarta, Ioan Chiciudean ne-a tratat cu sictir si a cerut (prin intermediar) sa parasim urgent incinta. Spre deosebire de directorul Chiciudean, inspectorul scolar general, Cornel Sandu,  si-a facut timp pentru a aborda temerile liceenilor si, asa dupa cum am scris, a facut si precizarile necesare.

Astazi, am primit un comunicat de presa, semnat de purtatorul de cuvant, profesoara Teodora Zarnescu Craiu (probabil directorul Ioan Ciugudean are alte preocupari). Cu toate ca, nu ar fi trebuit sa-l publicam, dupa atitudinea reprobabila a directorului Ciugudean, din respect pentru elevii care ne-au cerut ajutorul, o facem. De remarcat faptul ca, asa cum semnalau si  liceenii, profesoara Sorina Tibacov a fost luni la scoala si, atunci nu era suspecta, iar acum este in carantina. (?)

         Iata ce se precizeaza in comunicatul de presa- ,,Foarte important de menționat este faptul că, niciun elev, niciun profesor și niciun părinte aflat în carantină nu a părăsit domiciliul; niciun profesor și niciun elev nu a necesitat spitalizare; nicio persoană din grup nu prezintă simptome ale coronavirusului. Toți elevii și profesorii se simt bine. Niciun elev sau profesor nu a prezentat și nu prezintă stări febrile (temperatură peste 37 grade)”

Oare nu era corect ca toate aceste precizari sa fi fost facute marti, cand jurnalistii au insistat sa poarte o discutie cu directorul Ioan Chiciudean?

         In comunicatul de presa se mai mentioneaza ca- ,,Zilnic, fiecare persoană aflată în carantină este monitorizată de către personalul specializat al DSP. Carantina durează 14 zile, conform protocolului în vigoare și stabilit de către autorități. Frații elevilor plecați în excursia sus menționată, care au rămas în țară și care au mers la cursuri, nu au intrat în contact cu familia aflată în carantină ci stau la rude cu unul din părinți. Acasă, deci, nu sunt ambii părinți (un părinte este la rude). Prof. Sorina Țibacov, când a mers luni la școală, nu a intrat în contact cu soțul întors din Italia. În prezent, cei doi stau în carantină.”

        Ne bucuram ca, in sfarsit, suspiciunile elevilor sunt luate in seama. Si, poate ca, toate acestea lucruri se puteau rezolva in incinta scolii, fara ca liceenii sa mai fie nevoiti sa apeleze la presa.

Iosif Gligor

Recomandari

Alte Articole