Teama si panica, din cauza coronavirusului, la Liceul de Arte Regina Maria din Alba Iulia! Elevii reclama grave nereguli si ameninta ca nu mai vin la scoala!

Teama si panica la Liceul de Arte din Alba Iulia, din cauza coronavirusului! Elevii sunt speriati si au apelat la ajutorul presei pentru a semnala nergulile  care se petrec in scoala. Acestia au declarat ca sotia unui profesor, care s-a intors din zona infectata a Italiei, a venit la ore, fara masca si ca, mai multi colegi, care sunt acum izolati la domiciliu, ar avea stari febrile, lucru ascuns de medici.

          51 de elevi si profesori de la Liceul de Arte Regina Maria au sosit duminica noaptea din Italia si au fost izolati la domiciliu, dupa ce medicii i-au verificat si au constatat ca nu au stari febrile. Medicii le-au recomandat sa stea izolati acasa, alaturi de membrii familiei. Spre surprinderea liceenilor, profesoara de desen, Sorina Tibacov, a venit la ore, fara a avea masca, desi, sotul ei, se afla in carantina. Ba mai mult, fratii si surorile celor izolati au fost si ei la cursuri. Disperati, elevii au apelat la noi si ne-au cerut sa facem publica aceasta situatie grava, care are loc in liceul. ,,Suntem foarte, foarte speriati dar nimeni nu face nimic!-De ce anume sunteti speriati?- De faptul ca profesoara a venit la noi in liceu, neprotejata, ea predispusa fiind la acest virus. Colegii nostri, saptamana viitoare vor sa vina la scoala, pentru ca minunatii de ei, nu vor sa faca nicio absenta, vin sa ne omoare pe toti!”- ne-a spus unul dintre elevi.

             Liceenii sustin ca o parte dintre colegii lor, aflati in carantina la domiciliu, au stari febrile si temperaturi peste 37 de grade. Profesorii recunosc si ei ca elevii sunt speriati de virus dar li se pare ceva normal.,, -De ce credeti ca e starea aceasta de agitatie, intre copii?- E o stare normala de agitatie, e o stare normala, pentru ca, fiind in excursia respectiva si declansandu-se la nivel mondial, acest flagel, aceasta boala, au teama de a lua contact, de a fi mai aproape unii de altii”- a precizat profesorul Florin Almasan

Reprezentantii Directiei de Sanatate Alba ne-au declarat ca au atentionat in mod serios, pe toti cei care au fost in Italia si familiile lor, sa ramana izolati la domiciliu. Directorul DSP Alba ne-a spus ca ,,Noi am recomandat acestor persoane izolarea lor si a parintilor. – Ati recomandat sa fie izolata intreaga familie, copii, parinti, frati, surori?- Da, am recomandat tututor sa fie izolati, toti cei care au luat contact cu copiii veniti din Italia!”

             Inspectorul scolar general, Cornel Sandu, a precizat si el ca le-a transmis celor de la Liceul de Arte Regina Maria sa respecte intocmai recomandarile medicilor de la Directia de Sanatate Alba, ceea ce, din pacate, nu s-a intamplat. Am incercat sa consemnam si o declaratie din partea conducerii Liceului de Arte Regina Maria. Cand a aflat ca suntem la poarta, directorul scolii a trimis un profesor care ne-a transmis imperativ ca trebuie sa parasim urgent unitatea. 

Iosif Gligor

Recomandari

Alte Articole