Manifestație în Alba Iulia, împotriva proiectului minier de la Roșia Montană (duminică 1 septembrie, ora 17)

Alba Iulia se afla printre orasele din Romania in care sunt programate manifestatii de protest impotriva legalizarii proiectului minier de la Rosia Montana, a exploatarii minereurilor prin cianurare si a gazelor de sist prin fracturare hidraulica. Duminica, 1 septembrie, cetățenii carora le pasa de mediul inconjurator, de patrimoniul national si care cred ca pot fi mai mult decat o voce in multime sunt asteptati, incepand cu ora 17.00, în fața cinematografului Dacia.

Cetățenii din Alba Iulia pot sa actioneze pentru stoparea distrugerii Rosiei Montane, pot sa vina in sprijinul comunitatii care nu doreste sa isi paraseasca pamantul si traditia, dar mai ales sa determine Parlamentul Romaniei sa decida in beneficiul Romaniei si a cetatenilor ei.

Manifestarile de protest au debutat in data de 28 august si vor continua in 1 septembrie in Romania si in afara granitelor tarii. Pana in prezent, actiuni similare s-au anuntat in peste 15 localitati, ele fiind provocate de anuntul facut de Guvernul Romaniei prin care s-a confirmat aprobarea proiectului legii speciale dedicate RMGC.

De la Rosia Montana la Paris (in fata sediului UNESCO), de la Washington la Copenhaga sau Bucuresti, Iasi, Cluj, Timisoara ori Baia Mare, romanii vor cere Parlamentului sa nu voteze legea care permite exploatarea minereurilor prin cianurare la Rosia Montana. NU IN NUMELE LOR!

Duminica, 1 septembrie, iesim in strada!

Cinematograful Dacia, ora 17.00

Alba Iulia nu gusta cianura!

Lasati totul deoparte si haideti in strada sa le aratam ca ne pasa, ca suntem inteligenti, informati, demni, ca nu ne pot ignora.

Asociatia Euroarmonia

Recomandari

Alte Articole