Având în vedere priorităţile Guvernului României privind restituirea sumelor reţinute, cu titlu de asigurări sociale de sănătate în perioada 1 ianuarie 2011 – aprilie 2012, prefectul de Alba, Dan Coriolan Simedru s-a întâlnit în cursul zilei vineri, 18 mai cu directorul Casei Judeţene de Pensii, Alexandru Retegan şi directorul Casei de Asigurări de Sănătate, Gheorghe Ştef.
Prefectul a dorit să se asigure că nu vor exista dificultăţi la nivel judeţean, în procesul de aplicare a prevederilor legale în domeniul pensiilor. Cu acest prilej a fost prezentată o situaţie a bazelor de date privind pensionarii din judeţul Alba şi au fost discutate modalităţile de restituire a sumelor menţionate.
La nivelul judeţului Alba sunt 41.273 pensionari care au plătit contribuţia de 5,5%. la asigurările de sănătate. Începând cu data de 1.01.2011 până în prezent suma totală reţinută în mod eronat este de aproximativ 6 milioane euro.
Suma totală care urmează să fie restituită pentru fiecare pensionar este de circa 620 lei, echivalentul unei pensii medii.
Restituirea pensiilor se va efectua pentru sumele reţinute în perioada ianuarie-martie 2011 în tranşe lunare egale în perioada iunie-august 2012, iar pentru sumele reţinute în perioada aprilie 2011-aprilie 2012, restituirea se realizează până la 31 decembrie 2013, urmând ca printr-o printr-o Hotărâre de Guvern să se aprobe graficul şi modalitatea de restituire.Acest lucru se va face în mod automat, prin taloanele de pensii, pensionarii nefiind obligaţi să depună nicio cerere la casele judeţene de pensii, sau să acţioneze în instanţă, iar sumele modificate corespunzător vor fi înscrise pe taloanele de pensii .

Recomandari

Alte Articole