Ion Dumitrel solicită calendarul redeschiderii spitalelor din Zlatna și Ocna Mureș

Președintele CJ Alba, domnul Ion Dumitrel,  a transmis Ministerului Sănătății o adresă privind redeschiderea spitalelor din Zlatna și Ocna Mureș:

„Am primit cu speranță declarațiile făcute în ultima perioadă din partea USL, privind redeschiderea a două spitale din Județul Alba, cel din orașul Zlatna și cel din orașul Ocna Mureș. Sunt două unități spitalicești importante pentru locuitorii județului Alba, pe care și Consiliul Județean Alba a încercat să le redeschidă sub forma unor secții externe ale Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia.

În luna decembrie 2012, domnul Radu Coclici, pe atunci Deputat PSD de Alba, afirmă public că:  „După ce USL a preluat guvernarea, am reuşit să repun în discuţie situaţia spitalului din Ocna Mureş. Intervenţiile mele şi ale celorlalţi colegi din USL Alba au fost încununate de succes; avem o hotărâre de guvern prin care Spitalul Ocna Mureş va fi redeschis în cel mai scurt timp posibil. Avem promisiuni din partea guvernului că în bugetul de stat pe 2013 vor fi alocate şi fondurile necesare funcţionării acestei unităţi medicale atât de importante pentru cetăţenii din Ocna Mureş”.  La rândul său, domnul Dan Simedru, Deputat PNL de Alba, afirma și el public că: „USL va redeschide spitalele pe care PDL a pus lacătul, iar eu, alături de Teodor Atanasiu, candidatul USL la Senat, îmi voi continua demersurile începute ca prefect, pentru modernizarea spitalului din Cugir şi redeschiderea celui din Zlatna. Am primit de la Ministerul Sănătăţii promisiunea că, în bugetul pe 2013, vor fi cuprinse sumele necesare pentru modernizarea clădirii în care funcţionează secţiile Interne şi Chirurgie ale Spitalului Orăşenesc din Cugir. În Zlatna, Spitalul va fi redeschis, iar drepturile la sănătate vor fi redate cetăţenilor din zonă.”

Mult mai recent, domnule Ministru Eugen Nicolăescu ați declarat pentru MEDIAFAX că: „Spitalele au fost închise numai din decizii politice şi care n-au legătură cu realitatea, n-au legătură cu cetăţenii, n-au legătură cu sănătatea, n-au legătură decât cu faptul că trebuiau să bifeze în relaţia cu FMI că au redus un număr de paturi, că au redus un număr de finanţări către acele spitale, bolnavii nu au contat. Eu sunt deranajat că au fost închise spitale fără discernământ, fără niciun fel de logică, fără niciun fel de criteriu”. … „Eu cred că o restructurare a sistemului spitalicesc este necesară, dar ea nu trebuie făcută decât după analize şi evaluări foarte complexe, de comun acord cu autorităţile locale, pentru că s-ar putea ca autorităţile locale să preia o serie de obligaţii, o serie de atribuţii ”.

Având în vedere toate aceste aspecte, precum și dorința Consiliului Județean Alba de a asigura o asistență medicală de bună calitate locuitorilor din județul Alba, vă rog respectuos să ne transmiteți programul de redeschidere al celor două unități spitalicești, din Zlatna și din Ocna Mureș. Acest program ne este deosebit de util pentru a putea stabili într-un mod coerent strategia de sănătate a Consiliul Județean Alba pentru anul în curs și pentru perioada 2013-2016 și pentru a putea stabili modul în care trebuie să ne dimensionăm investițiile în sănătate, astfel încât să putem asigura servicii medicale de bună calitate cetățenilor din aceste zone ale județului Alba, cu un maxim de efieciență în investirea banilor publici.”

Recomandari

Alte Articole