VIDEO. Drama Mariei Ihu. Alta plangere penala impotriva doctorului Mostafa Ismail.

Maria Ihu, din Cugir, a decis sa faca public modul in care a fost tratata de ginecologul Mostafa Ismail si a depus si ea plangere penala la Parchetul de pe langa Judecatoria din Alba Iulia. (vezi foto) In fata camerei de luat vederi si-a prezentat intreaga durere si suferinta la care a fost supusa luni de zile. Urmariti filmarea.

 

,,Vizitele domnului doctor sunt la ora 11,30-12,00- 01,00 noaptea.”

Dupa mai multe insistente ale Mariei Ihu, ginecologul Mostafa Ismail  a acceptat sa o interneze la Spitalul Orasenesc Cugir pentru a o opera de un fibrom foarte mare, care ii punea viata in pericol. Si de aici a inceput tragedia. Iata momentele prin care a trecut, asa cum a decis sa le prezinte in filmarea de mai jos.

,,Ginecologul Mostafa  mi-a zis: te internez, dimineata la prima ora iti fac toate analizele si te bag in operatie. Ok! Mi-am facut internarea in spital in acea zi, am asteptat, doctorul n-a venit deloc, a trecut o zi, nu l-am vazut deloc, au trecut doua zile, eram deja foarte disperata. Aveam emotii foarte mari, pentru ca era vorba de o operatie, nu-l vazusem deloc, in special ca mai erau doua operate, ma gandeam, oare cum de nu vine sa vada operatele. Mai discutasem pe acolo, se zvonea, pai doctorul  vine numai la ora unsprezece si jumatate noaptea la vizita.” Maria Ihu a mai precizat ca: ,, Atata timp cat am stat in spital, domnul doctor niciodata nu-si facea vizitele dimineata. In Spitalul din Cugir vizite dimineata nu se fac. … Vizitele domnului doctor sunt la ora 11,30-12,00- 01,00 noaptea.”

,,Mi-a vorbit pe un ton foarte, foarte vulgar, foarte rastit”

 A doua noapte, la unsprezece si jumatate apare domnul doctor. Eram un pic si agitata, stresata, pentru ca trebuia sa ma operez si zic, domnule doctor, ma bucur ca va vad, dupa doua zile, eu credeam ca astazi trebuie sa fiu operata si sa fiu bine. Sa stiti ca eu n-am venit aicea la un hotel. Dumneavoastra ati spus ca cu data de, imi faceti niste analize la urgenta, pentru ca am toate documentele, ma operati si asa mai departe. Pai zice, nu sunteti urgenta, cu toate ca inainte imi spusese ca sunt urgenta. Mi-a vorbit pe un ton foarte, foarte vulgar, foarte rastit, foarte asa si eu i-am zis, domnule doctor nu se poate. Zic, stiti ce-as putea sa fac? Sa plec din din spital, dar nu plec nicicum, pentru ca sunteti medic, sunteti platit de Guvernul Romaniei, raman, sunteti obligat sa ma operati. A plecat.”

 ,,Cand m-am trezit dimineata eram plina de sange, pana la genunchi, deci operatia s-a desfacut.”

Maria Ihu a decis sa se exteneze, dar dupa cateva saptamani a reveni si la insistentele acesteia, doctorul Mostafa a acceptat sa o opereze. Dupa ce a fost externata i s-a facut rau si i s-a desfacut operatia aproape in totalitate. ,,Am avut din nou dureri, din nou dureri groaznice, frisoane mari, temperatura, frisoane groaznice. Cand m-am trezit dimineata eram plina de sange, pana la genunchi, deci operatia s-a desfacut. Am sunat in ginecologie, am spus ca sunt foarte rau, ca sunt urgenta, ca va rog frumos, sunasem doctorul dar niciodata nu mi-a raspuns la telefon, niciodata, sa ia legatura cu doctorul ca sunt foarte rau, ca curge sange, ca operatia s-a desfacut, ca nu sunt bine”

,,Domnul doctor! Domnul doctor! Nici n-a vrut sa ma auda si a iesit pe usa din spate”

Dimineata la ora 7,00, Maria Ihu s-a dus la spital sa se intalneasca cu Mostafa. A stat cinci ore sa-l astepte. A reusit sa-l prinda la iesire din spital si l-a abordat: ,,Domnul doctor! Domnul doctor! Nici n-a vrut sa ma auda si a iesit pe usa din spate cu toate ca stia, ca asistentele il informasera ca eu stau de cinci ore acolo.” Maria a incercat sa se intalneasca si a doua zi, dar n-a reusit, iar la telefon n-a mai raspuns. A apelat atunci la medicul chirurg Terezia Muresan care a tratat-o timp de doua luni, pana s-a inchis rana.

,,Am tras atata chin si atata suferinta, trebuia sa vada de mine,”

,,Ceea ce vreau sa reclam, faptul ca am suferit doua luni de zile, dupa nu stiu ce mi-o facut, nu stiu ce cusatura mi-o facut, nu stiu de ce am sangerat atata, nu stiu ce s-o intamplat si el, pentru ca este medic ginecolog, pentru ca este platit de Guvernul Romaniei, am fost post operator, am tras atata chin si atata suferinta, trebuia sa vada de mine, trebuia sa ma ingrijeasca, nicidecum un medic chirurg sa ma ingrijeasca doua luni de zile.” Disperata, Maria Ihu a sesizat organele competente. ,,Am depus o plangere la Politia Orasului Cugir, am fost chemata ieri, m-am constituit parte civila pentru ca, ceea ce mi-a facut, nu se poate asa ceva, sa operezi un om, sa fie in stare grava si sa nu vezi de el.”  Maria Ihu a depus o plangere penala si la Parchetul de pe langa Judecatoria Alba Iulia.

Foto Facebook

P.S. I-am solicitat lui Mostafa Ismail un punct de vedere (pe WhatsApp si emailul avocatei) dar nu ne-a raspuns.

Recomandari

Alte Articole