Alin „Pompierul Salvator” de la ISU Alba

Pe data de 1 Decembrie, fiecare român sărbătoreşte la Alba Iulia „Cetatea de suflet a tuturor românilor”, Ziua Naţională a României.
Printre românii sosiţi din toate colţurile ţării în „Cealaltă Capitală”, se afla şi plutonierul JORJA ALIN MIREL. Subofiţerul se afla în timpul liber, cu familia, participând la manifestările prilejuite de „1 Decembrie – Ziua Naţională a României” din municipiul Alba Iulia. La un moment dat acesta a observat mai multe persoane strânse într-un loc, care strigau după ambulanţă şi încercau să ajute un bărbat, care se înecase cu mâncare. Subofiţerul nu a rămas nepăsător, văzând că persoanele adunate în jur nu ştiau ce să-i facă. A intervenit hotărât, acordând primul ajutor victimei, efectuând dezobstrucţia căilor aeriene (manevra Heimlich), salvându-i viaţa.
În scurt timp, la faţa locului a sosit un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Alba, care a preluat pacientul în stare de conştienţă şi l-a transportat de urgenţă la spital.
Plutonierul JORJA ALIN MIREL, în vârstă de 26 de ani, este conducător auto la Garda de Intervenţie Sebeş şi este încadrat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba din anul 2007.

Recomandari

Alte Articole