Alegerile locale – prioritatea judetului Alba.

 In această perioadă prioritatea majoră a Prefecturii Alba este organizarea în mod echidistant şi ireproşabil a alegerilor locale. În acest sens, au fost demarate şi sunt în plin proces de desfăşurare acţiuni care se înscriu în graficul calendarului pentru realizarea activităţilor privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale din 10 iunie.
Deşi tipărirea buletinelor de vot de către o firmă din Galaţi a creat discuţii şi polemici, prefectul Dan Simedru a precizat că buletinele de vot aferente judeţului Alba, în număr de 1.411.640, au fost tipărite în întregime sub pază militară şi sub supravegherea reprezentanţilor prefectului. Acestea au fost aduse la Alba şi au fost depozitate în cea mai deplină siguranţă, la sediul Instituţiei Prefectului.
Pentru buna desfăşurare a alegerilor locale, reprezentanţii Prefecturii vor colabora cu toate instituţiile abilitate pentru asigurarea liniştii şi ordinii publice.
În această perioadă au fost constituite echipe ale Prefecturii care au verificat toate secţiile de vot. Singura problemă depistată a fost la o secţie de vot din comuna Şona, care era aranjată într-un spaţiu necorespunzător, dar în cele din urmă situaţia s-a remediat. Echipele de verificare ale Prefecturii vor relua verificarea secţiilor de vot şi cu 48 de ore înainte de alegeri pentru a se asigura de faptul că alegerile locale se vor desfăşura în cele mai bune condiţii.
În judeţul Alba există 431 de secţii de votare, 106 în municipii, 71 în oraşe iar în comune 234. La data predării listelor electorale permanente către primari, 26 aprilie, în Alba figurau înscrişi pe listele electorale permanente un număr de 319.446 cetăţeni cu drept de vot.
De asemenea, distribuirea buletinelor de vot se va desfăşura în cele mai bune condiţii, au asigurat reprezentanţii Instituţiei Prefectului Alba.
Prefectul Dan Simedru a declarat că această campanie electorală i se pare una mult mai liniştită decât precedentele, singurele probleme fiind în ceea ce priveşte afişajul, probleme semnalate telefonic şi nu în scris. Problemele legate de afişaj se leagă în principal de faptul că unele partide lipesc prea multe afişe în locurile special amenajate sau faptul că unele afişe sunt mai mari decât ar trebui.

Recomandari

Alte Articole