Alba Iulia: “Curațenie generală în Cealaltă Capitală” Reviewed by CD on . “Curațenie generală în Cealaltă Capitală” este numele campaniei pe care Primăria Alba Iulia o implementează începând de luni în tot orașul. Inițiativa Primăriei “Curațenie generală în Cealaltă Capitală” este numele campaniei pe care Primăria Alba Iulia o implementează începând de luni în tot orașul. Inițiativa Primăriei Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Alba Iulia: “Curațenie generală în Cealaltă Capitală”

Alba Iulia: “Curațenie generală în Cealaltă Capitală”

Alba Iulia: “Curațenie generală în Cealaltă Capitală”

“Curațenie generală în Cealaltă Capitală” este numele campaniei pe care Primăria Alba Iulia o implementează începând de luni în tot orașul.
Inițiativa Primăriei are însă nevoie de susținere din partea fiecărui albaiulian pentru a se transforma într-o reușită.

În temeiul tradiției, luna martie a fost întotdeauna momentul la care municipalitatea din Alba Iulia a exploatat la maxim resursele de care dispune pentru marea curațenie de primăvară.

Ultima saptămână a însemnat o perioadă de recunoaștere și trasare a etapelor în care se va acționa, împreună cu operatorul de salubritate, pentru cea mai amplă activitate de peste an. Măsurile generale vizează operațiuni precum măturarea mecanizată pe toate arterele principale, dar și spălatul mecanic al străzilor utilizand utilaje performante, de ultimă generație. Nu vor fi ocolite aleile pietonale dintre blocuri, străzile înguste sau parcările, pentru acestea folosindu-se tehnică de mici dimensiuni. Pentru a crea un front de lucru eficient, operatorul de salubritate va fi insoțit de echipaje ale poliției locale.

Între 23-29 martie, se va acționa în Cetate,Tolstoi, dar și în cartierele aparținătoare Pâclișa și Micești. Din 30 martie până in data de 5 aprilie se va interveni în zona centrală a municipiului, concomitent cu Oarda de Jos și Oarda de Sus. Ultima etapă va acoperi cartierele Ampoi 1,2,3, Bărăbanț și zona industrială, în perioada 6-11 aprilie. În afara perioadelor enunțate care se referă strict la curățenia mecanizată, albaiulienii și asociațiile de proprietari se pot mobiliza pentru a se alătura demersului municipalității, prin activități independente de curățire și igienizare a zonelor verzi si spațiilor aflate în proprietatea acestora. Până la Paste, operatorul de salubritate va completa efortul asociatiilor de proprietari prin punerea la dispozitie a mijloacelor de colectare si deplasare a deseurilor de orice tip. Pentru acest lucru dispeceratul Polaris va recepționa solicitările albaiulienilor, în timpul săptămânii, între orele 8-14. Echipele și utilitarele de transport vor fi ghidate către punctele indicate de administratori sau locuitori. Este de dorit ca depozitarea temporară a deșeurilor să se facă de către locuitori în zone accesibile pentru mașinile Polaris.

“Recunosc ca nici eu, ca si foarte multi altii, poate ca nu avem foarte mult timp de alocat curateniei facute temeinic, ardeleneste. Asa ca, macar o data-n an, primavara, nu mi-e rusine sa-mi pun echipamentul de “scandal”, sa pun mana pe grebla si lopata si sa curat prin curte, prin fata casei, sa-mi fac partea mea de treaba din marea curatenie a orasului. Primaria vine cu logistica, vine cu tot ce inseamna preluare si transport insa fiecare albaiulian si ascotiatie in parte trebuie sa se implice in acest proiect. Sa fie parte activa, nu doar spectator in campania asta “Curatenie generala in Cealalta Capitala”. Cu atat mai mult cu cat actiunea se intampla, acum, inainte de Saptamana Mare. Adica nu poti fi curat la suflet daca, in jurul tau, gunoaiele si mizeria spun altceva. Facem asta pentru ca Alba Iulia nu e genul de oras “asistat” care sa astepte inclusiv sa vina cineva “de la stat” sa-i faca primavara curatenie. Si, desi e doar Cealalta Capitala, Alba Iulia e mai curata decat capitala insasi. Iar asta ar trebui sa fie un motiv de mandrie pentru fieca e albaiulian” a spus Mircea Hava, Primarul Municipiului Alba Iulia.

Tot in aceasta perioada sunt tolerate “derapajele contractuale”, abonatii casnici avand la dispozitie, gratuit, o perioada de trei saptamani pentru a se debarasa la eurocontainere de orice le prisoseste, mai putin echipamente electrice. Pentru deșeurile electrice se derulează o campanile de colectare in sase puncte din oras (din 21 martie). Facem precizarea ca pentru toaletarea arborilor, albaiulienii se pot adresa Serviciului Administrare Activitatilor Domeniului Public – tel 0372 586453 sau dispeceratului Primariei Alba Iulia la telefon 0258 819462 (tasta 9).

“Vom dispune ridicarea tuturor rampelor de gunoi rezultat in urma curatarii spatiilor dintre blocuri, iar acest lucru nu va afecta financiar asociatiile de proprietari, respectiv albaiulienii. Important e sa ne fie alaturi. Toate containerele vor fi spalate si dezinfectate pana la Pasti, la finalul acestei campanii. Extindem curatenia chiar si pe malurile raurilor Ampoi si Mures. Efortul desfăşurat de noi se fundamentează pe sprijinul cetăţenilor si conduita de viaţă a fiecăruia, pe comportamentul responsabil fata de oras. Am dat tonul si plantarilor de primavara, dar si completarilor cu material vegetativ, acolo unde zonele verzi au fost afectate.” – Paul Voicu, viceprimar, coordonatorul campaniei de curatenie.

Primaria Alba Iulia a apelat in aceasta perioada la beneficiarii de ajutor social pentru a inlatura afisele si anunturile lipite ilegal si iresponsabil in oras. Pana la sfarsitul saptamanii viitoare se va finaliza montarea a 90 de cosuri de gunoi pe strazile: Decebal, Octavian Goga, Vasile Goldis, Bulevardul Revolutiei si Bulevardul 1 Dcembrie 1918.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus