Zona verde în 2019 este premiul acordat companiei E.ON România!

E.ON România, premiată pentru proiectul Next-E

  • Proiectul implementat de E.ON România și MOL România a fost nominalizat la categoria Zona Verde în 2019 alături de alte două proiecte ce vizează închirierea de trotinete electrice, respectiv car sharing cu flotă electrică;
  • Prin intermediul NEXT-E vor fi montate în România 40 de stații de încărcare rapidă a mașinilor electrice, pe principalele coridoare de transport europene;

Zona verde în 2019 este premiul acordat companiei E.ON România pentru proiectul NEXT – E de către Asociația Presei Auto din România, în cadrul Galei ce a avut loc sâmbătă, 14 decembrie, la București, transmisă live de către TVR1. Pentru acest premiu a mai fost nominalizată compania Flow care a inițiat serviciul de închiriere a trotinetelor electrice în București, Cluj Napoca și Timișoara, respectiv BCR eGO pentru serviciul de car sharing cu flotă exclusiv electrică, accesibil tuturor posesorilor de card bancar, indiferent de banca emitentă.

La Gala Asociația Presei Auto din România, ediția 21, au fost acordate premii pentru cele mai bune proiecte/ produse/ companii la opt categorii: Dealer-ul anului 2019, Angajatorul anului 2019, Reclama Anului 2019, Zona verde în 2019, Viziunea anului 2019, Tehnologia anului 2019, Mașina electrică a anului 2019, punctul culminant fiind acordarea titlului pentru Mașina anului 2020 în România.

Suntem conștienți că lumea va deveni tot mai mult una electrică și conectată. De aceea, E.ON s-a implicat în acest proiect important, susținând mobilitatea electrică de-a lungul principalelor coridoare de transport europene. Premiul obținut ne onorează și ne face să devenim tot mai responsabili și implicați în dezvoltarea sustenabilă, compania noastră devenind o companie verde.”, declară Claudia Griech, directorul general adjunct al E.ON România.

În cadrul proiectul NEXT-E, cofinanţat din fonduri europene, prin intermediul programului Connecting Europe Facility (CEF), E.ON România va instala 19 unităţi de încărcare rapidă a autovehiculelor, iar alte 21 urmând să fie montate de către MOL România pe coridoarele de transport european din ţara noastră: Iaşi – Tg. Mureş – Alba Iulia, Suceava – Bucureşti – Călăraşi  şi Timişoara – Bucureşti – Constanţa. Până acum, sunt funcționale stațiile din localităţile Iaşi, Târgu Frumos şi Cristeşti (jud. Iași), Tașca, Piatra Neamţ şi Roman (jud. Neamţ), Bacău, Suceava, Adjud (jud. Vrancea), Sovata (jud. Mureş) şi Gheorgheni (jud. Harghita) și 3 stații din București, în total 14 stații montate de către E.ON. În această perioadă va fi montată o noua stație la Târgu Mureș care va marca finalizarea “autostrăzii electrice Iași – Tg. Mureș” și o alta la Râmnicu Vâlcea.

Despre NEXT-E

În luna iulie 2017, proiectul NEXT-E a fost selectat de Comisia Europeană pentru cofinanţare prin intermediul programului Connecting Europe Facility (CEF). Consorţiul NEXT-E va primi 18,84 milioane euro în vederea implementării proiectului, aceasta fiind cea mai mare finanţare CEF acordată unui proiect privind vehiculele electrice. În cadrul acestuia, vor fi instalate, până în anul 2020, un număr de 222 de staţii de încărcare rapidă multi-standard (50 kW) şi 30 de staţii de încărcare ultra-rapidă (150-350 kW) de-a lungul principalelor coridoare europene de transport şi a reţelei trans-europene de transport (TEN-T). Ca o premieră absolută, călătoria pe distanţe lungi, bazată 100% pe electricitate, va fi posibilă în şase state membre, cu legături către ţările vecine.

Consorţiul este format din companiile din cadrul Grupului E.ON (Zapadoslovenská energetika in Slovakia, E.ON Czech Republic, E.ON Hungary, E.ON Romania), Grupului MOL (filialele din cele şase ţări participante), Hrvatska elektroprivreda din Croaţia, PETROL (în Slovenia şi Croaţia), precum şi Nissan şi BMW.

Reţeaua dezvoltată de acest consorţiu are ca scop crearea unei infrastructuri în Republica Cehă, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Croaţia şi România. Foarte important, această reţea va fi conectată cu reţeaua de staţii de încărcare electrice din Europa de Vest, datorită coordonării cu alte proiecte finanţate prin intermediul CEF.

Despre E.ON România
Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a circa 15 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid şi E.ON Energie România, acestea desfăşurând activităţi de distribuţie, respectiv de furnizare a energiei şi a soluţiilor energetice pentru circa 3,1 milioane de clienţi. De la intrarea pe piaţa din România grupul E.ON a investit circa 1,6 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2 miliarde de euro.

Recomandari

Alte Articole