„WIFI4EU – Promovarea conectivității la internet în comunitățile locale”

 

Municipiul Sebeș a obţinut asistenţă financiară nerambursabilă europeană în valoare de 15.000 de Euro pentru a instala reţelele WiFi în spații publice. Astfel cetățenii Sebeșului și vizitatorii municipiului vor a vea acces gratuit la internet în Parcul Tineretului și zona centrală.

Prin programul WiFi4EU vor fi finanţate cheltuielile cu achiziţia de echipamente şi costurile de instalare (punctele de acces la internet), iar beneficiarul va suporta cheltuielile de conectivitate (abonamentul la internet) şi de întreţinere a echipamentelor timp de cel puţin 3 ani.

Conform prevederilor Acordului de finanţare nr. INEA/CEF/WiFi4EU/2-2019/003941-005523 plata operatorului economic care va instala reţele de internet WiFi aferente proiectului va fi realizată direct de către Comisia Europeană prin Agenţia Executivă pentru Inovare şi Reţele.

Accesul utilizatorilor finali la reţeaua WiFi4EU va fi gratuit şi nu va conţine publicitate comercială, neutilizând datele cu caracter personal în scopuri comerciale.

Prin intermediul iniţiativei WiFi4EU, Comisia Europeană promovează accesul gratuit la internet WiFi în spaţii publice interioare sau exterioare precum parcurile, pieţele, clădirile publice din Europa pentru reducerea decalajului digital, o mai bună integrare a comunităţilor pe piaţa unică digitală, creşterea gradului de alfabetizare digitală şi îmbunătăţirea serviciilor publice prestate în aceste spaţii.

 

 

Recomandari

Alte Articole