VIDEO. ,,Insemina femeile cu sperma cumnatului, nu avea autorizatie si diploma de inseminare si nu are nici macar o baza de date. Cazul Iuliei putea fi evitat”- declara ginecologul Ria Arua Hammad despre ex-sotul ginecolog Mostafa Ismail

Medicul ginecolog Rim Arua Hammad a fost casatorita cu medicul ginecolog Mostafa Ismail (lucreaza la Spitalul Orasenesc Cugir, Clinica Afrodita din Orastie si Sebes) si au lucrat o perioada de timp impreuna. Din casnicia lor a rezultat un baiat, acum in varsta de 7 ani. Cei doi se afla acum intr-un proces de divort. Dupa ce, intr-o filmare anterioara ( https://alba.transilvania-tv.ro/video-ginecologul-mostafa-ismail-acuzat-de-ex-sotie-ca-a-incercat-sa-o-injunghie-cu-un-cutit-a-incercat-sa-ne-agreseze-sa-ne-puna-viata-in-pericol-mie-si-fiului-meu-prin-un-cutit/?fbclid=IwAR3Uc5YAWXZ66ERQUqhVqDXIMBj-Etn5Z3OnfhXQeIsNyZY7CzzosQZVqwc) Rim Arua Hammad a prezentat problemele cu care s-a confruntat in casnicie, astazi continua, cu noi declaratii referitoare la activitatea profesionala.

In cazul Iuliei Kulcsar:,, putea fi evitat acest eveniment, probabil cu usurinta, daca ar fi fost luate masuri la momentul potrivit ” (vezi video)

,,In cazul ultimei paciente, cea care din pacate a decedat, imi pare rau pentru cele intamplate si condoleante familiei, putea fi evitat acest eveniment, probabil cu usurinta, daca ar fi fost luate masuri la momentul potrivit si instiintat, pentru ca eu cred ca am facut datoria din punct de vedere uman, sa declar, la momentul oportun cele intamplate, de dansu si s-ar fi putut evita, probabil. – Unde credeti ca s-a gresit? Dumneavoastra sunteti medic ginecolog, unde credeti ca s-a gresit? – Din punctul meu de vedere, greseala poate sa fie si din partea domnului doctor, pentru ca, de multe ori si in contextul relationarii noastre in trecut, dansul nu respecta partea de etica medicala si intotdeauna ii placea sa-si depaseasca competentele medicale.”

Mostafa Ismail ,,nu avea autorizatie si diploma de inseminare” (vezi video)

,,Chiar si la parte de fertilizare, inseminare (Inseminarea intrauterina (artificiala) este o metoda de conceptie ce presupune plasarea spermatozoizilor direct in interiorul uterului, favorizand sansele obtinerii unei sarcini n.n.) dansul, la momentul la care s-a apucat de aceste proceduri, dansul nu avea autorizatia si diploma de inseminare. Picase acest examen la Cluj, in perioada 2018 pe 2019. Dansul nu a promovat acest examen, in conditiile in care dansul continua aceste inseminari.”

,,Dansu proceda in a insemina acele paciente, dar daca acest rezultat spunea clar ca exista o azoospermie, era logic ca nu ai de ce sa insisti sa faci o inseminare” (vezi video)

,,Multe persoane care aveau rezultate de azoospermie (absenta completa a spermatozoizilor din sperma n.n.), multi barbati, dansu proceda in a insemina acele paciente, dar daca acest rezultat spunea clar ca exista o azoospermie, era logic ca nu ai de ce sa insisti sa faci o inseminare cu o sperma care nu este fiabila organismului de implementare. – Dar el verifica aceasta sperma pe care o folosea? – El o verifica microscopic, l-am vazut de atatea ori uitandu-se la microscop, testand aceste probe biologice si-mi spunea, ca nu-i buna, ca nu-i calitativa. La un moment dat, eu m-am gandit ca nu e ok ce face si am intrebat, printr-o vorba, injuriu i-am adus la adresa lui, in contextul ca, de unde aduce sperma, ca daca ii a lui, in conditiile in care pacientul are azoospermie, de ce o inseminezi, am intrebat. Si el s-a suparat foarte tare, a sarit la mine, de la birou si m-a lovit, de ce am intrebat asa ceva. Probabil s-a simtit jignit”

,,-Lua sperma de la cumnatul femeii?- Da! (vezi video)

,,-Dar oamenii de la care lua sperma, de unde erau, erau romani, erau straini?- Erau persoane de la care le cerea pentru cercetare stiintifica, le cerea fratilor, cum ar fi, fratilor din familia respectiva, ca si ajutor.- Deci, la fratele  sotului, cum ar veni, ii cerea … Deci, e corect daca spunem ca lua sperma de la cumnatul ei? – Da! – Si insemina cu sperma cumnatului? – Combinate, inclusiv pusi aditivi de a mari mobilitatea si viteza acestor spermatozoizi, produse non-biologice, comandate de pe site-uri care sa ajute imbunatatirea acestei sperme, dar dansul, din punctul meu de vedere, tot n-ar fi avut nicio sansa de implementare corecta in aceste conditii. – Dar femeile stiau? – Ma gandesc ca o parte din ele, probabil ca stiau, o parte din ele, probabil ca nu stiau aceste aspecte.”

 ,,Nu are nici macar o baza de date in care sa introduca aceste inseminari.” (vezi video)

,,Si legal, ca sunteti medic ginecolog?- Exista legalitate. Da, exista legalitate, dar prin documente, acte justificative, cu acorduri de ambele parti, ceea ce dansul nu detine si nu are nici macar o baza de date in care sa introduca aceste inseminari. Partea de fertilizare e cu totul diferita, se face in centru specializat, nu putem sa facem aceste lucruri intr-un cabinet medical sau intr-un spital de stat.

Am solicitat o declartie de la Mostafa Ismail, atat prin WhatsAppp, cat si prin adresa de email a avocatei sale, Codruta Suteu, dar nu am primit niciun raspuns.

Foto Facebook

Recomandari

Alte Articole