(VIDEO) Demonstraţii live de ziua pompierilor

Demonstraţii live de ziua pompierilor

Ziua pompierilor din Romania a fost celebrata si la Satu Mare la sediul Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Somes Satu Mare printr-o festivitate cu o participare numeroasa din partea pompierilor, autoritatilor si a satmarenilor.

La manifestare au participat reprezentantii Prefecturii, Consiliului Judetean, Primaria Satu Mare, primarii din judet, comandanti ai unitatilor militare din Satu Mare, conducatori de institutii, precum si delegati din partea Inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta din Ungaria respectiv Ucraina.

Au fost avansati in grad trei subofiter de la gradul de plutonieri major la plutonier ajutant Banc Marinela, Bledea Calin si Chivari Adrian si locotenentul-colonel Cosma Gheorghe la gradul de colonel.

Tot în cadrul evenimentelor de astazi, detasamentele de pompieri de la Crucisor si Bârsau au primit diplome si medalii pentru cele mai bune rezultate obtinute la concursurile judetene si interjudetene. De asemenea, în urma clasamentului final de la competitiile sportive organizate în cadrul structurilor judetene a MAI, locul III i-a revenit IJPF Satu Mare, locul II, Serviciului de informatii iar locul I, ISU “Somes” Satu Mare. Diplomele si cupele aferente au fost înmânate de inspectorul-sef al institutiei, Iulian Burz care a dorit sa multumeasca deasemnea si colegilor alaturi de care munceste zi de zi.

 

Dupa terminarea festivitatilor oficiale, pompierii au facut si o scurta demonstratie. O victima a fost scapata dintre valurile apei, alte trei persoane au fost coborâte din vârful unui turn cuprins de flacari si o persoana în stare de inconstienta si cu leziuni multiple a fost gasita de un câine dresat pentru descoperirea victimelor. Totodata, doua persoane prinse între fiarele contorsionate ale masinii au fost scoase prin interventia pompierilor de la serviciul de descarcerare.

Cu ocazia “Zilei Pompierilor din România” unitatea a organizat si “Ziua portilor deschise” dând posibilitatea satmarenilor sa patrunda, in unitate pentru a vedea pe viu demonstratiile de intervenţie.

[scrollGallery id=1]

Recomandari

Alte Articole