Vezi rezultatele perchezițiilor efectuate de polițiștii din Alba la persoane bănuite de evaziune fiscală, executarea de activități miniere fără permis sau licenţă, furt şi spălare de bani Reviewed by CD on . Unelte şi instalaţii artizanale folosite pentru extragerea aurului, nisip aurifer, aur, sume de bani şi documente, au fost ridicate de poliţiştii din Alba, în u Unelte şi instalaţii artizanale folosite pentru extragerea aurului, nisip aurifer, aur, sume de bani şi documente, au fost ridicate de poliţiştii din Alba, în u Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Vezi rezultatele perchezițiilor efectuate de polițiștii din Alba la persoane bănuite de evaziune fiscală, executarea de activități miniere fără permis sau licenţă, furt şi spălare de bani

Vezi rezultatele perchezițiilor efectuate de polițiștii din Alba la persoane bănuite de evaziune fiscală, executarea de activități miniere fără permis sau licenţă, furt şi spălare de bani

Vezi rezultatele perchezițiilor efectuate de polițiștii din Alba la persoane bănuite de evaziune fiscală, executarea de activități miniere fără permis sau licenţă, furt şi spălare de bani

Unelte şi instalaţii artizanale folosite pentru extragerea aurului, nisip aurifer, aur, sume de bani şi documente, au fost ridicate de poliţiştii din Alba, în urma percheziţiilor efectuate azi dimineaţă, la persoane bănuite de evaziune fiscală, executarea de activități miniere fără permis sau licenţă, furt şi spălare de bani.

La data de 27 octombrie a.c., 160 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, cu sprijinul celor din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Mureş, Cluj şi Bihor, au efectuat 64 de percheziţii în judeţele Alba (59), Mureş (3), Cluj (1) şi Bihor (1), la domicilii şi la sediile unor societăţi comerciale.

În cauză se efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de evaziune fiscală, executarea de activităţi miniere fără permis sau licenţă, furt calificat şi spălare de bani.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor peste 8.000 de euro, 16.000 de lei, înscrisuri, documente din care rezultă comercializarea ilegală a 4.969 grame de aur, alte documente de evidenţă şi contabile, unelte şi instalaţii folosite pentru extragerea aurului, 480 de kilograme de nisip aurifer şi aur.

De asemenea, au fost ridicate şi o armă neletală, deţinută în mod ilegal, aproape două kilograme de geluri explozive/dinamită, din categoria explozivilor civili, capse detonatoare electrice, detectoare de metale şi diverse scule folosite în activitatea infracţională.

Cu ocazia activităţilor de cercetare desfăşurate anterior în cauză, poliţiştii au confiscat peste 1.500 de grame de aur rezultat în urma extragerilor şi prelucrărilor ilegale.

În fapt, din cercetări a reieşit că, în perioada 2013 – 2015, 48 de persoane ar fi exploatat, fără autorizaţie, zăcământ aurifer din galerii miniere sau halde aflate în conservare.

Acestea ar fi sustras, prelucrat şi comercializat produse aurifere, introducându-le fără forme legale în circuitul economic sau plasându-le la case de amanet, sub forma unor garanţii, fără returnarea sumelor de bani împrumutate.

Prejudiciul cauzat este estimat la peste 600.000 de lei.

45 de persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri, 3 dintre persoanele vizate nefiind găsite la domicilii, urmând ca acestea să fie audiate ulterior.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activităţi infracționale, urmând să fie dispuse măsuri procedurale legale.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Departamentului de Informații şi Protecție Internă.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus