Vezi programul festivalului „Zilele Tineretului” de la Cugir (2-4 mai)

Organizat de obicei pe Râul Mare, la Cabana Mistreţu, Festivalul “Zilele Tineretului” va fi adus anul acesta în mijlocul oraşului, mai exact în piaţeta Casei de Cultură. Conducerea administraţiei locale a decis să schimbe locul de desfăşurare al evenimentului din dorinţa de a-l face mai accesibil şi a asigura prezenţa publicului pe tot parcursul programului, nu doar la concertele marilor artişti. Hotărârea a fost luată în urma unor dezbateri intense, cu argumente şi contra argumente, dar şi a unor sondaje de opinie realizate de către reprezentanţii Casei de Cultură. Se pare că varianta organizării Zilei Naţionale a Tineretului într-o locaţie din oraş a avut mai mulţi susţinători, motiv pentru scena festivalului va fi amplasată în zona Casei de Cultură.
Evenimentul se va desfăşura pe parcursul a trei zile, în perioada 2-4 mai şi va aduce în faţa cugirenilor atât nume sonore ale muzicii folk, cât şi tinere talente din zonă. Acţiunile vor debuta vineri, 2 mai cu două competiţii sportive, un concurs de şah care va avea loc la Clubul Copiilor şi elevilor, începând cu orele 10.00 şi, deja cunoscutul Cros al tineretului, care se va desfăşura pe ruta B-dul Al. Sahia, str. Tineretului, Stadionul CSO.
Programul artistic va debuta la ora 17.00, cu prestaţia fanfarei Transilvania, după care vor urca pe scenă Grupul Anotimpuri, artiştii Cercului de chitară, canto şi pian, trupa StarDust, Formația Amurg şi Vali Iloaie, Formația Equinoxe şi Ţapinarii. Ziua de sâmbăta îi va aduce în faţa cugirenilor pe tinerii talentaţi ai Grupului Aprentis, ai formaţiei Milenium C, pe soliştii Adrian Ivanițchi, Mircea Bodolan, Adrian Berinde şi Nightloosers. Cel mai aşteptat concert al serii va fi cel al artistului Ducu Bertzi. În ultima zi a festivalului, cu începere de la orele 17.00, cugirenii vor putea vedea o piesă de teatru oferită de Cercul de teatru de amatori ai Casei de Cultură, după care programul muzical va fi continuat de Florin Thomits, Maria Gheorghiu, Mircea Vintilă şi Emeric Set.
Pe parcursul întregului eveniment, ordinea publică va fi asigurată de Poliţia Locală, Jandarmeria şi Poliţia Oraşului Cugir. Totodată va fi mobilizată în zonă o echipă de cadre medicale şi o ambulanţă a Serviciului Public de Asistenţă Socială.

Recomandari

Alte Articole