Vezi câte infracțiuni a comis autorul unui accident rutier produs ieri în Alba Iulia

Ieri, la ora 14.35, prin apelul de urgenţă 112, Poliţia municipiului Alba Iulia a fost sesizată cu privire la faptul că pe Bd. Republicii din municipiul Alba Iulia s-a produs un accident rutier.
Din primele cercetări efectuate la faţa locului, s-a stabilit că L.T. de 54 de ani, din comuna Mihalţ, judeţul Alba, în timp ce conducea o autoutilitară, nu adaptează viteza la condiţiile de drum, pierde controlul autovehiculului care iese în afara părţii carosabile şi intră în coliziune cu un stâlp de susţinere a firelor electrice.
În urma verificărilor efectuate poliţiştii au stabilit că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule iar autoutilitara aparţine unui bărbat din Alba Iulia care a declarat că i-a fost sustrasă din faţa unui depozit, de către L.T. care-l ajuta la încărcarea cu marfă.
Deoarece emana vapori de alcool s-a procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest marca Drager care a indicat o valoare a alcoolemiei de 1,37 mg/l alcool pur in aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la Spitalul Judeţean Alba, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii gradului de alcoolemie.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de “conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere” ,,conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală” şi „furt”, fapte pedepsite de art. 335 alin.1 si art. 336 alin. 1 şi art. 228, al. 1 din Codul Penal.

Recomandari

Alte Articole