UNPR a înghițit „scheletul” PPDD! Oprea: Suntem un partid al ușilor deschise!

Premierul interimar și liderul UNPR, Gabriel Oprea, a anunțat luni fuziunea prin absorbție cu PPDD. El a precizat că UNPR are ușile deschise pentru cei care vor să facă politică onest și a căror inimă bate pentru România. ”Astăzi vreau să anunț că am încheiat o fuziune prin absorbție a PPDD-ului. UNPR nu a ascuns că este un partid al ușilor deschise. Toți cei care vor să facă politică onest sunt bineveniți în UNPR. A venit ca un lucru firesc. Aceștia și-au exprimat de-a lungul timpului intenția de a veni la noi. Îi cunosc foarte bine pe noii noștri colegi, sunt oameni care au primit voturi din partea oamenilor. Partidul înseamnă oameni, nu siglă. Nu au existat discuții despre funcții. Sunt oameni serioși. Vrem să devină unul din marile proiecte politice ale României. Până anul viitor, vrem să avem un milion de membrii de partid. Suntem în coaliția de guvernare pe o care o păstrăm, e o guvernare foarte bună pentru România. O spun și indicatorii internaționali”, a declarat Gabriel Oprea la sediul UNPR.
Fuziunea a pus cruce pe partidul lui Dan Diaconescu (PPDD), care a intrat în Parlament în anul 2012. Partidul a fost promovat intens la fostul post OTV înainte de alegerile parlamentare. În prezent, o parte dintre foștii lideri ai PPDD și-au făcut un nou partid, PND, condus de Daniel Fenechiu. Unii dintre parlamentari au trecut la alte partide.
Anunțul privind lansarea PND a apărut la scurt timp după ce Dan Diaconescu a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de închisoare pentru șantajarea unui primar.
În ceea ce privește numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la șefia SIE, Oprea a precizat că securitatea națională este foarte importantă pentru UNPR, mai ales pentru actualul context regional. ”Cel mai important lucru azi, e că România e o țară sigură și respectată de partenerii noștri”, a arătat șeful „partidului generalilor”.
Acesta a mai spus, că în prezent, în UNPR există două curente politice: unul legat de PSD, având în vedere că se află împreună în coaliția de guvernare, iar al doilea curent se referă la noii colegi care vor să candideze singuri. ”Vă asigur că vom deveni unul din cele mai importante partide din România”, a conchis Gabriel Oprea.
Tot luni, UNPR a semnat un acord de colaborare cu Federația Națională a Pensionarilor din România (FNPR). Gabriel Oprea a declarat, la sediul UNPR, că ”Am semnat acest acord de colaborare, mai ales că UNPR și FNPR suntem camarazi de încredere de mult timp. Acest acord este despre principii. Politica trebuie să fie despre principii, nu despre cât se dă și cum se ia, cum vedem România, societatea, viitorul țării (…) Cei din UNPR, ca și în armată, avem o vorbă „să nu lăsăm pe nimeni în urmă, să ne ajutăm camarazii și să avem grijă de toți”. Pensionarii sunt cei care au nevoie de respect, sprijin, sunt cei care au construit țara, care au făcut sacrificii mari înainte de ’90”, a spus premierul interimar.
Liderul UNPR, Gabriel Oprea a subliniat că ”FNPR e partenerul nostru, iar noi suntem primii și mereu corecți cu partenerii, în orice alianță”.

Andreea POCOL

Recomandari

Alte Articole