Unica știre care nu are legătură cu alegerile. Sau poate că are…

EDITORIAL – Răzvan ŞTEFAN

Am văzut o știre TV care pune în umbră absolut tot ceea ce credeam că știu despre natura umană. Fericirea face ca știrea să facă parte din categoria rară a “știrilor perfecte”, redactarea sa făcând-o completă, rotundă și lăsându-te cu îndoiala gândului că ai trăit, până acum, degeaba. Iată știrea:

Crainic(în studio)- Un episod infracțional se termină rău în Sao Paulo. Un hoț fură dintr-o farmacie și situația iese de sub control. Totul a fost filmat de camerele de securitate. Mai multe detalii ne oferă reporterul Anderson Freitas.
Reportaj – Imaginile pe care le veți vedea sunt impresionante. Un bărbat parchează mașina în fața unei farmacii și părăsește vehicolul. Ascuns de camerele de supraveghere, el intră să fure în farmacia din fața locului unde parcase mașina. În timp ce hoțul fură din farmacie, SURPRIZĂ! Un alt hoț apare și-i fură mașina individului. Când hoțul nostru revine, mașina lui nu mai e! Privește în toate părțile, fără a-i veni a crede că i-a fost furată mașina. În timp ce se uită năuc în lungul drumului după mașină, un alt bărbat vine și-i smulge hoțului punga în care acesta îndesase ce furase și dispare în fugă prin bezna nopții.
Indignat de furtul mașinii, hoțul merge la această secție de poliție pentru a depune plângere. Aici ajunge să-l întâlnească pe patronul farmaciei pe care tocmai o prădase. Hoțul a fost arestat instantaneu. Mauricio Ferro, zis Bagulinho(hoțul!), zice că a rămas impresionat de violența faptelor.
Mauricio Ferro(hoțul!): În ziua de astăzi e atâta violență încât ieși la furat și te întorci mai sărac decât ai plecat. Lumea nu poate duce o viață necinstită. Mi-au furat mașina nou-nouță!
Anderson Freitas(reporter): Spune-mi ceva: tocmai cumpărasei mașina? Sau ce?
Mauricio Ferro(hoțul!): Să cumpăr?!? N-am cumpărat nimic, băi nene. Furasem mașina chiar ieri! Aveam mașina abia de o zi. Era nou-nouță. Să-ți zic cum stă treaba: hoții nu te lasă să te bucuri de lucrurile obținute prin suferință și cu sudoarea frunții. Nu așa se face treaba!
Anderson Freitas(reporter): Stai puțin! Mașina nu era a ta. De ce te plângi? Ce denunți?
Mauricio Ferro(hoțul!): Faptul c-au furat ce furasem eu. Asta-i lipsă de respect, domnule!
Anderson Freitas(reporter): Iar banii? Erau și ăia ai tăi?
Mauricio Ferro(hoțul!): Cum adică să nu fie ai mei? Erau ai mei! Eu i-am furat: îmi aparțineau! Erau rodul muncii mele.
Sfârșitul știrii…
Pe mine, personal, această știre m-a făcut să mă simt mândru că sunt român, ca să folosesc unul dintre sloganurile electorale recente. Pentru că, la noi, așa ceva nu se poate decât, poate, de alegeri. Deoarece, cum s-a văzut recent, nici când furi la alegeri, nu ești sigur de câștigul tău…
Hoțul prins, negustor cinstit!

ArticoleRecomandate

Recomandari din RubricaEditoriale