Un tânăr din Aiud a fost reţinut, după ce a sechestrat și lovit un bărbat ce îi furase bani

Ieri, Politia Municipiului Aiud a luat măsura reţinerii faţă de P.G.C., un bărbat de 23 de ani, din comuna Ponor, judeţul Alba care este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi lovire. În fapt, la data de 09.09.2013, Poliţia Municipiului Aiud a fost sesizată de R.G., de 47 de ani, din municipiul Aiud, cu privire la faptul că în data de 07.09.2013 a fost  sechestrat şi agresat de către P.G.C., la reşedinţa acestuia de pe strada Păltiniş din municipiul Aiud.

Bărbatul a reclamat că pentru a fi eliberat, soţia sa a plătit suma de 7.200 lei.  Reclamantul a prezentat un certificat medico-legal din care rezultă că a suferit leziuni care necesită pentru vindecare,  8-9 zile îngrijiri medicale.
În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Aiud a rezultat că în data de 05.09.2013, R.G. i-a împrumutat lui P.G.C. autoturismul personal pentru a se deplasa la un târg, autoturism care i-a fost restituit reclamantului în aceeaşi zi. R.G. a găsit în autoturism suma de 5.200 de lei, uitată de bancheta din spate de P.G.C., sumă pe care şi-a însușit-o.
În data de 07.09.2013, P.G.C. l-a contactat telefonic pe R.G., propunându-i să se întâlnească sub pretextul că intenţionează să-i cumpere autoturismul. Cei doi s-au întâlnit la reşedinţa din Aiud a lui P.G.C. unde acesta l-a sechestrat şi i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnul în zona feţei, determinându-l să plătească, prin intermediul soţiei sale, suma de 7.200 lei iar după cca. 50 de minute l-a lăsat să plece.
P.G.C. a fost identificat şi prins de poliţişti pe raza localității Crasna, judeţul Sălaj şi condus la Poliţia Municipiului Aiud pentru cercetări.
Faţă de acesta a fost dispusă începerea urmăririi  penale pentru comiterea infracţiunilor de lipsire de libertate in mod ilegal şi lovire şi a fost luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca azi, 10.09.2013, să  fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud cu propunere de sesizarea a instanţei de judecată şi arestare  preventivă.

Recomandari

Alte Articole