Un minor din Cugir, aflat sub influenţa alcoolului, a furat un autoturism cu care a provocat un accident

În noaptea precedentă, la ora 03,00 Poliţia oraşului Cugir a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că în dreptul imobilului cu nr. 64 de pe strada Ion Creangă din Cugir, un autoturism a lovit un stâlp.
Echipa de cercetare deplasată la faţa locului a constatat că A.D.V., un minor în vârstă de 17 ani, din Cugir, în timp ce conducea un autoturism din directa Piaţa Complex către Piaţa 1 Mai, a pierdut controlul asupra acestuia şi a intrat în coliziune cu un stâlp de electricitate.
În urma accidentului minorul a suferit leziuni în zona capului şi a fost transportat la spitalul din Cugir unde i-au fost acordate îngrijiri medicale şi unde s-a constatat că era sub influenţa alcoolului. În urma testării lui cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior A.D.V. a fost transferat la Spitalul Judeţean Alba pentru investigaţii medicale suplimentare.
În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, a rezultat că în noaptea de 29/30.12.2013, minorul a consumat băuturi alcoolice împreună cu proprietarul autoturismului cu care a comis accidentul, într-un local public din Cugir.
La un moment dat, profitând de neatenţia proprietarului autoturismului, a sustras cheile autoturismului pe care l-a condus prin Cugir.
Poliţiştii au întocmit pe numele minorului acte premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt calificat, conducere fără permis şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Recomandari

Alte Articole