Un bărbat din Blaj s-a folosit de acte false pentru a înmatricula un autoturism furat din Spania

Ieri, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, au documentat activitatea infracțională a lui Vasile Z., de 45 de ani, din Blaj, care la data de 08.11.2011 a înmatriculat un autoturism furat din Spania la data de 08.07.2011.

Astfel, în data de 05.03.2013, poliţiştii au identificat în trafic autoturismul furat, care era condus de Vasile Z. Cu această ocazie autoturismul, an de fabricaţie 2007, cu o valoare de 10.000 de euro, a fost indisponibilizat de poliţişti, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.
În urma cercetărilor efectuate poliţiştii au stabilit că în luna septembrie 2011, Vasile Z., a efectuat un schimb de autoturisme, pe raza municipiului Târnăveni, judeţul Mureş, cu o persoană din Sighetu Marmaţiei. În schimbul autoturismului furat din Spania, Vasile Z. a dat un autoturism de aceeaşi marcă, an de fabricaţie 2001 şi suma de 900 de euro.
Ulterior Vasile Z. a completat în fals în contract de vânzare cumpărare în limba spaniolă, având ca obiect  autoturismul achiziţionat, semnând acest document atât la rubrica vânzător cât şi la cea de cumpărător, folosind ulterior acest document la Serviciul Înmatriculări Alba, obţinând înmatricularea autoturismului.
Faţă de Vasile Z., poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi tăinuire.
Poliţiştii au luat legătura cu autorităţile spaniole în vederea recuperării autoturismului de către proprietarul acestuia.

Recomandari

Alte Articole