Trei mopedişti prinşi în trafic şi beţi şi fără permis

Controalele poliţiştilor făcute pe raza judeţului au adus în faţa aparatului alcooltest trei conducători de mopede din Teiuş, Sântimbru şi Zlatna. Pe lângă îmbibaţia sângelui cu aburi de alcool peste limita legală, cei trei au mai avut un lucru în comun, lipsa permisului de conducere. Toţi trei s-au ales cu dosar penal.

 

La data de 23.06.2013, ora 11.45, poliţişti din cadrul Poliţiei Locale Alba Iulia l-au identificat pe M.V.A. de 24 de ani, domiciliat în comuna Sântimbru, judeţul Alba în timp ce conducea pe strada Arnszberg din Alba Iulia un moped înregistrat pe comuna Sântimbru. În urma verificărilor efectuate cu ajutorul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba s-a constatat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Cazul a fost preluat de poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Alba Iulia care în cadrul verificărilor au procedat şi la testarea tânărului cu aparatul etilotest marca Drager, care a indicat valoarea de 0,44 mg/l alcool pur în aer expirat
În cauză poliţiştii au întocmit lui B.I.V. un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de ,,conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere” şi ,,conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală” fapte pedepsite de art. 86 alin.1 şi art. 87 alin. 1 din OUG/195/2002 republicată cu modificările si completările ulterioare.

 

La data de 22.06.2013, în jurul orei 21.15, polițiști rutieri din cadrul Politiei Orașului Teiuș, aflaţi în executarea serviciului de supraveghere şi control al traficului rutier, au procedat la oprirea pentru control a unui moped condus pe strada Horea din oraşul Teiuș, de către E.I. de 33 de ani, domiciliat în comuna Stremţ, judeţul Alba.
În cadrul verificărilor efectuate şi a interogării bazelor de date ale poliţiei s-a constatat că E.I. nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Fiind testat cu aparatul etilotest marca DRAGER acesta a rezultat o valoare de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care E.I. a fost însoţit la Spitalul municipal Aiud, unde i-au fost recoltate două probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză poliţiştii au întocmit un dosar penal în care faţă de E.I. se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de ,,conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere” şi ,,conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală” fapte pedepsite de art. 86 alin.1 şi art. 87 alin. 1 din OUG/195/2002 republicată cu modificările si completările ulterioare.

 
La data de 22.06.2013, ora 18.00, patrula mixtă formată dintr-un agent de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei oraşului Zlatna şi un poliţist local, aflată în executarea serviciului de patrulare şi menţinere a ordinii şi siguranţei publice, au oprit pentru control un moped condus pe strada Calea Moţilor din Zlatna, de Ionică M. (36 ani) din Zlatna, judeţul Alba.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date poliţiştii au stabilit că Ionică M. nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. Fiind testat cu aparatul etilotest marca DRAGER acesta a rezultat o valoare de 0.80 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost însoţit la Spitalul Judeţean Alba, unde i-au fost recoltate două probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză poliţiştii au întocmit un dosar penal în care faţă de Ionică M. se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de ,,conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere” şi ,,conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală” fapte pedepsite de art. 86 alin.1 şi art. 87 alin. 1 din OUG/195/2002 republicată cu modificările si completările ulterioare.

Recomandari

Alte Articole