Tentativă de viol în Teiuș

În data de 01.05.2013  ora 23,50, prin apelul de urgenţă 112, o persoană din oraşul Teiuş, a sesizat Poliţia oraşului Teiuş, despre faptul că din locul numit „Balta Laghi”, din Teiuș, situata in apropierea Stației de Epurare, se aude o femeie care strigă după ajutor. Imediat, poliţiştii s-au deplasat în locul indicat, iar la o distanţă de aproximativ 150 metri de drum, pe marginea unui canal de apă, a fost găsită victima, o minoră de 16 ani, din judeţul Alba şi suspectul Vasile O. de 21 ani, domiciliat în Teiuș, judeţul Alba, ambii întinşi la pământ.

Din primele cercetări efectuate în cauză, poliţiştii au stabilit că victima a fost acostată pe stradă şi dusă cu forţa de suspect în locul unde a fost găsită de poliţişti, unde acesta i-a cerut să întreţină raporturi sexuale.
În cauză a fost întocmit un dosar penal în care, faţă de Vasile O., se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „tentativa de viol” faptă pedepsită de art. 197 alin.1, raportat la art.20 din Codul penal şi „lipsirea de libertate în mod ilegal”, faptă pedepsită de art.189 alin.1 din Codul penal.
La data de 02.05.2013, suspectul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei de judecată în vederea arestării preventive.
Parchetul şi-a însuşit propunerea iar Judecătoria Aiud a emis pe numele lui Vasile O. un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile, acesta fiind depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Alba

Recomandari

Alte Articole