„Târgu’ lu’ pește” – târg cu produse de gastronomie pescărească în Cetatea din Alba Iulia 

 

Iubitorii gastronomiei cu specific pescăresc sunt așteptați la sfârșitul săptămânii în Cetatea Alba Iulia la „Târgu’ lu’ pește”. De vineri până duminică, 29 – 31 iulie 2022, în Latura de Vest a Cetății Alba Carolina, acvacultori și bucătari pasionați în gătirea peștelui vor oferi vizitatorilor târgului felurite preparate pescărești: ciorbe de pește, saramuri, plachie, chifteluțe sau grătare din pește.

Pe lângă bine-cunoscutele preparate obișnuite, gurmanzii vor avea ocazia să deguste diverse tocane de păstrăv și crap, cârnați, mici și chifteluțe din păstrăv, papricaș de somn, jumări pescărești, zacuscă sau icre de pește. Printre preparatele pregătite se vor regăsi și variante inedite de frigărui sau burger din pește, dar și un borș ardelenesc tradițional din pește – halaszle. 

Deschiderea oficială a târgului va avea loc vineri, 29 iulie 2022, la ora 14:00.  

„Târgu’ lu′ pește” este un eveniment culinar pescăresc care își propune să stimuleze consumul de pește. Prima ediție a evenimentului a avut loc în octombrie 2021, în Latura Vestică a Cetății Alba Carolina.

„Târgu’ lu′ pește” este organizat de FLAG Bazinul Mureșului, Secașelor și a afluenților acestora,  în parteneriat cu FLAG Prahova, FLAG Satu Mare și FLAG Iazurile Moldovei. Târgul se bucură și de susținerea primăriilor Alba Iulia și Ciugud.  Scopul evenimentului este promovarea produselor pescărești, educarea privind consumul de pește, promovarea culturii și artei culinare cu specific pescăresc, precum și a tradițiilor locale. Peștele – ca aliment, este bogat în omega 3 și niciun soi nu trebuie neglijat atâta vreme cât este combinat cu delicioasele legume și reinventat în preparate culinare pescărești de excepție.

Recomandari

Alte Articole