Taranisti spera si ei la … putere !

Preşedintele PNŢCD autentic, Victor Ciorbea a fost prezent miercuri în judeţul Alba pentru a sprijini candidaturile reprezentanţilor USL Alba la alegerile locale, şi în special pe cele ale lui Teodor Atanasiu la preşedinţia CJ Alba şi a lui Călin Potor la Primăria Alba Iulia.
Acesta a participat la o conferinţă de presă la sediul PNL Alba, alături de candidatul USL la primăria municipiului Alba Iulia, Călin Potor, vicepreşedintele PNL Alba Florin Roman şi principalii lideri ai PNŢCD autentic: Iuliu Hada, dr. Radu Vieru, Nicolae Ota şi Mircea Trifu.
Victor Ciorbea a declarat că în acest moment PNŢCD încearcă să-şi recapete identitatea, iar aripa Pavelescu nu este decât un fals, o creaţie a laboratoarelor de la Cotroceni şi a PDL-ului, iar Pavelescu nu este decât un voiajor politic care a trecut prin mai multe partide şi care nu are nici o legătură cu seniorii PNŢ-ului. Victor Ciorbea a făcut şi un scurt istoric al PNŢ, declarând că de fapt PNŢCD autentic este adevăratul PNŢ iar justiţia se va pronunţa în scurt timp în acest caz.
Ciorbea a precizat că la nivelul judeţului Alba s-a reuşit semnarea unui protocol de colaborare pentru alegerile locale şi parlamentare cu PNŢCD autentic iar în alte judeţe se merge împreună cu USL doar pe baza unor înţelegeri verbale.
„Aici, la Alba Iulia, încheierea acestui protocol este rezultatul a două dimenisuni şi anume: pe de-o parte s-a realizat prin activitatea deosebită a organizaţiei judeţene şi a conducerii organizaţiei municipale din Alba Iulia, care au reuşit să obţină încrederea membrilor şi simpatizanţilor PNŢCD-ului; pe de altă parte, s-a ajuns la acest protocol datorită înţelepciunii conducerii USL şi în special a preşedintelui PNL Alba, Teodor Atanasiu”, a declarat Victor Ciorbea. Liderul ţărănist a spus că singura alternativă pentru schimbarea dictaturii pedeliste şi băsesciene este USL, şi de aceea PNŢCD sprijină alianţa USL la alegerile locale.
În ce priveşte judeţul Alba şi Alba Iulia, Victor Ciorbea a spus că se impune o schimbare la conducerea CJ Alba şi Primăriei municipiului Alba Iulia. „Eu cred că după 16 sau 18 ani de conducere a municipiului Alba Iulia, după vreo 8 ani de când se află în fruntea CJ Alba tot PDL, prin domnul Dumitrel, este timpul schimbării. Şi acest lucru se impune deoarece există această aşteptare la nivelul judeţului şi a municipiului Alba Iulia de schimbare, de alternativă, de a aduce aduce o conducere, la ambele nivele, în concordanţă cu conducerea centrală, care va fi confirmată la alegerile din toamnă. Pe de altă parte, schimbarea se impune datorită celor care activează în calitate de primar sau de preşedinte al CJ Alba. Ştiţi mai bine care sunt „măreţele” realizări şi nu o să insist asupra lor”, a declarat Victor Ciorbea.
Acesta a precizat şi faptul că bătălia cu PDL va fi una grea, dar personalităţile cu care se prezintă USL Alba la alegeri sunt un garant al succesului. „Va fi o bătălie electorală grea, dar am convingerea şi certitudinea că această bătălie va fi câştigată de USL Alba şi cu sprijinul PNŢCD-ului şi sunt şi argumente. Vreau să spun că domnul Atanasiu are o experienţă deosebită atât în plan politic cât şi în administraţia locală şi centrală, a fost ministru. Experienţa şi calităţile personale îl recomandă ca viitor preşedinte al CJ Alba. Domnul Potor are o serie de atuuri. A fost primul care a avut curajul să declare de la tribuna Parlamentului toate neajunsurile partidului aflat atunci la putere şi să se despartă de el, să ia o poziţie evidentă, care a avut un impact deosebit mai ales pe plan local. Are experienţă în administraţie iar proiectul ce vrea să-l pună în aplicare este unul viabil. Este timpul unei schimbări. Fac un apel clar către membrii PNŢCD autentic, simpatizanţi, către electorat, să nu se lase înşelaţi de falsul PNŢCD şi să voteze candidaţii USL Alba la preşedinţia CJ Alba, lista USL a consilierilor judeţeni, candidatul la Primăria Alba Iulia, lista consilierilor locali şi orice candidat USL din judeţ”, a declarat Victor Ciorbea.

Călin Potor: „Împreună putem aduce schimbarea”

Candidatul USL la Primăria municipiului Alba Iulia, Călin Potor a spus că doar împreună se poate schimba ceva, manifestându-şi bucuria că USL Alba are un aliat precum PNŢCD la alegerile locale. „Sunt mulţumit că în echipa noastră, în care toţi suntem egali, asta este lecţia pe care mi-a dat-o USL, şi anume că suntem parteneri egali. Uite că mai avem acum un partener la fel de egal şi de drag nouă şi sunt convins că lucrurile se vor schima în bine pentru cetăţeanul albaiulian, pentru cel din judeţul Alba şi pentru toţi românii”, a spus deputatul  Potor.

Recomandari

Alte Articole