Tânăr din Cugir, dat în urmărire națională, prins de polițiștii de frontieră din Salonta

Cea de-a treia persoană bănuită de comiterea furturilor de autoturisme, comise în scop de folosință, a fost identificată și reținută. Era dată în urmărire la nivel național și a fost identificată de polițiștii de frontieră din Salonta. Aceasta a fost depusă în arestul IPJ Alba, pentru executarea mandatului de arestare preventivă.

La data de 28.09.2015, în jurul orelor 4,00, polițiștii din Cugir au fost anunțați de către polițiștii de frontieră de la Salonta, cu privire la faptul că a fost depistat A.N., de 28 de ani, din Cugir, care era dat în urmărire la nivel național.

Tânărul este posesorul unui mandat de arestare preventivă, pentru furt în scop de folosință și conducere fără permis.

Din cercetări a rezultat că în noaptea de 22/ 23 septembrie a.c., tânărul, împreună cu alți doi tineri din Cugir, au sustras un autoturism dintr-o parcare din Cugir și au circulat cu el până pe raza localității Balomiru de Câmp, unde l-au abandonat, după ce au fost implicați într-un accident rutier, fără victime.

Polițiștii au stabilit că, cei 3 tineri sunt bănuiți de comiterea altor trei furturi de autoturisme, fapte săvârșite în luna septembrie a.c., din localitățile Vințu de Jos, județul Alba și Aurel Vlaicu, județul Hunedoara. Totodată, din cercetări a rezultat că A.N., fără a poseda permis de conducere, a condus autoturismele furate.

A.N. a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Alba.

Informatii de background: În data de 23.09.2015, orele 7,00, Poliția orașului Cugir a fost sesizată de către un bărbat din localitate, despre faptul că în noaptea de 22 spre 23.09.2015, din parcare, i-a fost sustras autoturismul proprietate, în valoare de 5.000 lei.

La scurt timp după sesizare, în urma investigațiilor efectuate, polițiștii de investigații criminale au identificat autoturismul care era abandonat în șantul de pe marginea DN 7, la intersecția cu localitatea Balomirul de Câmp. Acesta prezenta avarii la aripa spate stânga.

Continuând investigațiile polițiștii au reușit identificarea a trei persoane de 18, 27 și 28 de ani, din Cugir, bănuite de comiterea furtului în scop de folosință.

Din cercetările efectuate a rezultat că cele trei persoane sunt implicate în alte trei infracțiuni de furt de auto în scop de folosință, fapte săvârșite în luna septembrie 2015 pe raza localităților Vințu de Jos, județul Alba și localitatea Aurel Vlaicu din județul Hunedoara.

La data de 23.09.2015, polițiștii au luat față de B.R.G. (18 ani) și M.R.V. (27 ani) măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore, iar la data de 24.09.2015 au fost prezentați Judecătoriei Alba Iulia și arestați preventiv.

Totodată, față de A.N., care se sustrăgea cercetărilor, a fost emis un mandat de arestare preventivă în lipsă.

Recomandari

Alte Articole