Susţinerea cetăţenilor – punct comun între primarul Cugirului şi omologul său din Wasserburg

Cooperarea administrativă, culturală şi sportivă a Cugirului cu oraşul înfrăţit Wasserburg din Germania va continua şi în anii viitori, ne asigură primarul Cugirului Adrian Teban. Omologul său german Michael Koelbl, a repurtat o victorie asemănătoare cu a edilului cugirean la alegerile locale ce au avut loc în 16 martie. Michael Koelbl a câştigat pentru a treia oară fotoliul de primar, cu aproape 82% din voturi. Se pare că pe lângă relaţiile de colaborare, cei doi primari mai au un punct comun: susţinerea masivă a populaţiei, edilul cugirean fiind şi el la al treile mandat, după ce apropape 80% din cetăţeni i-au acordat încrederea.
Potrivit primarului, Adrian Teban, câştigarea alegerilor din Wasserburg de către Michael Koelbl reprezintă garanţia că relaţiile de colaborare vor continua. “Mă bucură reuşita omologului meu german şi am convingerea că oraşul Cugir şi localitatea Wasserburg vor dezvolta în continuare relaţia de cooperare, pe care am stabilit-o în urmă cu opt ani, când am semnat actul de înfrăţire cu Wasserburgul” a precizat primarul Cugirului.
Se pare că reprezentantul administraţiei germane a adresat deja o invitaţie localităţii de la poalele Drăganei de a fi prezentă la un eveniment sportiv care va avea loc în viitorul apropiat. Sub mandatele celor doi primari, între localităţile Cugir şi Wasserburg au existat mai multe schimburi de experienţă în domeniul administrativ, cultural şi sportiv. Totodată, localitatea germană a făcut mai multe donaţii Spitalului Oăşenesc Cugir, Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciului Public de Asistenţă Socială. La ultimele întâlniri, cei doi edili au analizat posibilitatea unui schimb de experienţă între medicii din cele două localităţi. E posibil ca în viitorul apropiat această intenţie să se materializeze.

Recomandari

Alte Articole