Suspecţi de furt identificaţi şi reţinuţi de poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Galda de Jos

În data de 09.10.2013, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Galda de Jos i-au identificat şi reţinut pe principalii suspecţi de comiterea, în lunile septembrie şi octombrie 2013, a mai multor infracțiuni de furt, din anexele unor locuinţe din localitatea Ampoiţa.
În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, a rezultat că în noaptea de 23/24.09.2013, Florin Mihai M., de 19 ani, din municipiul Blaj, împreună cu Ieronim B., de 24 de ani, din comuna Meteş, au escaladat gardurile locuințelor şi au pătruns în curţile a 3 cetăţeni din localitatea Ampoiţa, comuna Meteş iar din anexe au sustras 3 motoferăstraie mecanice.
În noaptea de 24/25.09.2013, cei doi, folosind acelaşi mod de operare, au sustras alte două motoferăstraie din curţile locuinţelor altor doi cetăţeni din localitatea Ampoiţa.
Ulterior cele 5 drujbe furate, în valoare de 6.800 de lei, au fost vândute unor cetăţeni din comuna Unirea şi din orașul Ocna Mureş.
Prejudiciul a fost recuperat integral şi restituit păgubiţilor iar faţă de cei doi învinuiţi, poliţiştii au luat măsura reţinerii, în cursul zilei de ieri, 09.10.2013, fiind prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.
Parchetul şi-a însușit propunerea poliţiştilor şi i-a prezentat pe cei doi instanţei de judecată care a dispus cercetarea lor în stare de arest preventiv, pe numele lor fiind emise mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.
Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor doi inculpaţi.

Recomandari

Alte Articole