Șoferi băuți depistați la volan în Alba Iulia, Blaj, Teiuș, Zlatna și Sălciua

În data de 01.05.2014, ora 18:50, poliţiştii din Alba Iuia, l-au depistat pe V.C.C., de 34 de ani din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Brândușei din municipiu, fiind sub influenţa alcoolului.
În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,10 mg alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean Alba unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În data de 02.05.2014, orele 08.25, poliţiştii rutieri din Blaj au oprit, pentru control, pe strada Mihail Kogălniceanu din Blaj, un autoturism condus de Ş.N., de 29 de ani, din comuna Valea Lungă.
În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la Spitalul municipal Blaj, unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În aceeaşi zi, la ora 18,41, poliţiştii din Teiuş l-au depistat pe F.I., de 45 de ani, din Teiuş, care, fiind sub influenţa alcoolului, circula cu un moped, pe strada Avram Iancu din Teiuş.
În urma testării mopedistului cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la Spitalul Judeţean Alba, unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

La orele 21,42, poliţiştii Postului de Poliţie Sălciua, au oprit un autoturism condus de H.P.H., de 18 ani, din Câmpia Turzii, judeţul Cluj.
Întrucât conducătorul auto emana miros de alcool, a fost testat cu aparatul etilotest, acesta indicând o valoare de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Tânărul a fost condus la Spitalul orăşenesc Câmpeni unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

La data de 03.05.2014, orele 00,30, poliţiştii din Zlatna au intervenit pentru soluţionarea unui eveniment rutier, fără victime, produs pe strada P-ţa Unirii din Zlatna.
S.N.M., de 28 de ani, din Zlatna, în timp ce conducea un autoturism, a pierdut controlul asupra acestuia şi a intrat într-un stâlp.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean Alba unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În toate cazurile prezentate mai sus, faţă de conducătorii auto ce au fost depistaţi conducând autovehicule, sub influenţa alcoolului, au fost întocmite dosare de cercetare penală, sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală”, fapta prevăzută și pedepsită de art. 336, alin. 1 din Codul Penal.

Recomandari

Alte Articole