Silviu Bian – 9 ani de închisoare pentru luare de mită!

Smecherul de Alba , fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă , Silviu Bian a primit in cursul zilei de astăzi , 9 ani de inchisoare pentru luare de mită . Judecătorii Tribunalului Bucureşti s-au pronunţat miercuri 23 mai în dosarul în care fostul şef al ANOFM, este acuzat că a primit peste 270.000 de euro de la opt angajaţi din cadrul unor proiecte.Decizia Tribunalului Bucureşti  poate fi atacată cu apel .

În decembrie 2011, în faţa instanţei, Silviu Bian  a recunoscut că a primit două tranşe de bani, în septembrie şi în octombrie 2011, de la Cristache Ristea, dar a precizat că sumele nu reprezentau o mită sau un folos necuvenit, ci “ajutor pentru campania electorală proprie”. Cristache Ristea, directorul executiv al Centrului de Formare Profesională a Personalului ANOFM, a declarat că banii pentru Silviu Bian veneau de la angajaţi lunar, în plicuri pe care erau trecute sumele date, arătând că totul s-a făcut la cererea fostului şef al ANOFM. În 9 noiembrie 2011, Silviu Bian a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, fiind acuzat de procurorii anticorupţie de luare de mită, în formă continuată. Silviu Bian a fost eliberat în 7 februarie 2012, în urma unei decizii definitive a Curţii de Apel Bucureşti.

Procurorii au pus sechestru asigurător asupra unor bunuri mobile şi imobile aparţinând fostului preşedinte al ANOFM, în vederea despăgubirii persoanelor prejudiciate

Recomandari

Alte Articole