Silva Logistic Services. Varful Curcubata Mare, peisajul la valoarea absolut!

Vârful Curcubăta Mare sau vârful Bihor, cum i se mai spune, este cel mai înalt pisc al Apusenilor. Culmea sa, care, văzută de departe seamănă, cu o piramidă, se înalţă semeaţă deasupra depresiunii Beiuşului.

Probabil cel mai valoros element al acestei destinaţii de vacanţă este peisajul. Cei care ajung pe vârf se vor bucura de o panoramă largă, deosebit de pitorească, deschisă către toţi muţii din împrejurimi: Gilău, Muntele Mare, Vlădeasa, Codru Moma, Trascău și Metaliferi. Întreaga creastă a Bihariei, incusiv vârful Curcubăta Mică (1769 m), oferă celor care o străbat o serie de puncte de belvedere care aduc pace şi bucurie în sufletul drumeţilor. O raritate pentru Carpaţii româneşti, Tăul Mare sau Zănoaga, este un lac de munte format într-o căldare naturală, alimentată de ploi şi topirea zăpezilor.

Pe vârful Curcubăta Mare se poate ajunge urmând traseul marcat cu bandă albastră. Vara, drumul până în vârf poate fi parcurs şi cu montain-bike-ul. În anotimpul hibernal locul este ideal pentru practicarea schiului de tură. Cei mai puţin pregătiţi pentru un efort de durată, pot să ajungă pe vârful Curcubăta urcând cu telescaunul până la Piatra Grăitoare. E important de reţinut că, făcut la pas, traseul durează circa 5 ore şi, pe timp de iarnă, trebuie respectate avertizările sau interdicţiile impuse de serviciul zonal Salvamont.(Continuare aici)

Recomandari

Alte Articole