Silva Logistic Services. Valea Crisului Repede, Pestera Vadul Crisului, Biserica din lemn din Beznea, atelierul de olarit ceramica albă, unică în Europa.

Pe Valea Crișului Repede s-ar putea spune că întotdeauna este ceva de făcut, iar dacă vii să ne vizitezi, cel mai fain e să vii pe mai multe zile. Sunt atâtea lucruri din care poți alege, de la drumeții la trasee de alergare, călărie sau atracții culturale, în funcție de preferințele tale și a grupului cu care vii încât ți-ar trebui o săptămână să le faci pe toate. Și dacă tot vorbim de ele, hai să vedem ce variante avem:

Traseele din defileu te poartă pe drumuri ce te duc spre peșteri, puncte de belvedere, locuri încărcate de istorie și tradiții, cascade și peisaje carstice memorabile și instagramabile.În plus, în zonă se găsesc multe poteci tematice, iar pentru cei care iubesc aventura sau vor să încerce ceva nou sunt zeci de trasee de escaladă, rute de via ferrata și locuri consacrate pentru rafting. Și ce ni se pare nouă cel mai fain e că traseele pot fi parcurse indiferent de sezon de către oamenii pasionați de mers pe munte. Mai multe detalii despre circuite de drumeții puteți găsi aici.

Pentru persoanele pasionate de un anumit sport cum ar fi ciclismul sau alergarea aceștia au oportunitatea de a face unele din traseele de alergare montană (detalii aici) sau de cicloturism (detalii aici). Traseele, deși pot fi dificile, sunt și spectaculoase întrucât te poți bucura de frumusețile locului între timp. Recomandarea noastră este să mergi pe aceste trasee dacă ai experiență anterioară sau în cadrul unui grup alături de cineva cu experiență care te poate purta în siguranță pe aceste trasee.

Free Horses Ranch, cu alte cuvinte „La caii liberi” este locul unde poți face călărie și poți învăța dacă ești începător. În cadrul acestui complex se organizează drumeţii călare, pe trasee pentru începători sau la liber pentru avansaţi, plimbări călare cu însoţitor, pe trasee exterioare sau în perimetrul fermei, tabere de 1 – 4 zile, excursii de mai multe zile, călare pe cal. Peștera Vadu Crișului este o peșteră complexă, traversată de un spectaculos râu subteran ce formează o cascadă de aproximativ 6 metri. Se poate ajunge acolo atât cu mașina cât și cu trenul putând să cobori la Halta Peștera dacă vii cu trenul personal Cluj Napoca – Oradea. Intrările se fac din oră în oră cu un grup minim de 10 persoane și maxim de 25 de persoane. Să știți că sunt între 9 și 12 0C înauntru pe tot parcursul anului, deci să vă îmbrăcați bine chiar și vara dacă o vizitați!

Pe lângă toate aceste locuri pe Valea Crișului Repede se găsesc și lăcașe de cult din lemn, vechi de câteva secole și care pot fi vizitate cu o programare în prealabil stabilită cu preotul paroh: Biserica din lemn din Beznea, Biserica din lemn din Valea Crișului și Biserica din lemn din Josani.Și ca ultim punct în călătoria noastră inițiatică despre Valea Crișului Repede este atelierul de olărit al Mariei Poli pe care îl puteți vizita cu o programare în prealabil și unde se confecționează ceramica albă de Vadu Crișului considerată unică în Europa.

 

Recomandari

Alte Articole