Silva Logistic Services. Valea Crisului Repede „leagănul turismului bihorean” si cele mai frumoase obiective turistice ale Pădurii Craiului: peșteri, puncte de belvedere, locuri încărcate de istorie și tradiții, cascade și peisaje carstice de neiutat.

Valea Crișului Repede este zona cu cea mai mare densitate de trasee de drumeție din Pădurea Craiului. Zona oferă iubitorilor de natură cam tot ce şi-ar putea dori: trasee lungi, care îţi pun la încercare rezistenţa, sau altele mai scurte dar provocatoare care, adeseori, testează curajul celor ce iubesc muntele.

Unii îi spun „leagănul turismului bihorean”. De aici, acum mai bine de 100 de ani, sub îndrumarea lui Czaran Gyula, a început aventura descoperirii munților Pădurea Craiului. În defileul Crișului Repede și în împrejurimile acestuia, drumeții pot parcurge câteva trasee istorice, în cel mai pur sens al cuvântului. Diverse din punctul de vedere al dificultății lor, traseele din defileu îi duc pe iubitorii muntelui la câteva dintre cele mai frumoase obiective turistice ale Pădurii Craiului: peșteri, puncte de belvedere, locuri încărcate de istorie și tradiții, cascade și peisaje carstice de neiutat.

În plus, aici se găsesc mai multe poteci tematice, zeci de trasee de escaladă, rute de via ferrata și locuri bine cunoscute celor care iubesc raftingul. Toate acestea și încă multe alte atracții fac din zona defileului Crișului Repede una deosebit de atrăgătoare  pentru  montaniarzi, în orice sezon

Un traseu de legătură, ce măsoară 8 kilometri şi poate fi parcurs în circa 3,5 ore, dublu dacă e făcut dus-întors. Itinerarul, marcat cu bandă albastră, nu ar trebui să pună niciun fel de probleme turiştilor cu o minimă experienţă montană.

Traseul porneşte de la vechea cabană „Peştera”, astăzi doar o palidă amintire a ceea ce a fost cândva. Pentru câteva sute de metri, urmăm poteca de pe malul stâng al Crişului Repede, în aval. După circa 250 de metri, ajungem la o ramificaţie de trasee şi lăsând poteca marcată cu punct roşu să meargă mai departe pe cursul apei, cotim spre stânga urmând marcajul bandă albastră.

 

Recomandari

Alte Articole