Silva Logistic Services. Transapuseana, Aiud, Ramet, Mogos, Valea Barnii, Bucium Poieni, Bucium Sasa, Abrud

Drumul judeţean (DJ) 107I, cunoscut iniţial ca ”Transalpina de Apuseni”, a fost denumit ulterior Transapuseana. Este cea mai mare investiţie pe un drum judeţean din România, cu o valoare totală a proiectului de peste 73 de milioane de euro, proiect în mare parte finanţat din fonduri europene.

Drumul, care are o lungime de 78 de kilometri, face legătura între municipiul Aiud (Autostrada A10) şi zona Bucium – Abrud (DN 74). Drumul străbate pe de o parte una dintre cele mai frumoase regiuni din țară, cu păduri vechi, neumblate și cu puncte de belvedere aflate pe creasta muntelui, dar totodată și una dintre cele mai izolate și depopulate zone.

Traseul este presărat de case tradiționale părăsite, meșterite din lemn după metode străvechi, cu acoperiș țuguiat de paie, răspândite pe dealuri, la distanță mare una de cealaltă.

Autoritățile din zonă speră că drumul de asfalt va revitaliza zona, turistic. Totuși, principala lui utilitate va fi aceea că va lega Munții Apuseni de nodul de autostradă de la Aiud.

Recomandari

Alte Articole